Μια ακόμη πολύ μεγάλη πτυχή, της τεράστιας επιτυχίας των Κορασίδων του Ασκληπιού, που δείχνει και τον τρόπο που η Πολιτεία ανταμείβει  τους κόπους των παιδιών που ξεπερνούν τα όρια τους, αξίζει να αναφερθεί, για να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο το μέγεθος της προσπάθειας και της  επιτυχίας.
Η πολιτεία με νόμο επιβραβεύει αθλητές ατομικών και ομαδικών αθλημάτων που έχουν πετύχει σημαντικές αθλητικές διακρίσεις.
Έτσι αποκτά μεγάλη αξία ο χρόνος που κάποιος μαθητής ασχολείται με το άθλημα μέσα στα γήπεδα, και η πολιτεία αναγνωρίζοντας την Πανελλήνια επιτυχία και τον χρόνο που ξόδεψε μέσα στα γήπεδα, τον ανταμείβει με τρόπο που τον οδηγεί  σε οποιαδήποτε σχολή των ΑΕΙ-ΤΕΙ της αρεσκείας του.
Έτσι σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η πολιτεία, μεμονωμένος αθλητής ή μέλος ομάδας που καταλαμβάνει μία από τις 3 (1ος, 2ος, 3ος) πρώτες θέσεις σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, επιβραβεύεται με επιπλέον μοριοδότηση 20 % των μορίων που έχει συγκεντρώσει στις εξετάσεις για την είσοδό του στα ΣΕΦΑΑ (Γυμναστική Ακαδημία). Συγχρόνως κάθε μία από τις 3 πρώτες θέσεις επιβραβεύεται  με επιπλέον μοριοδότηση 1η Θέση 10%, 2η θέση 8%, 3η θέση 7% για οποιαδήποτε άλλη σχολή της επιλογής των παιδιών, ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Εκτός από την μεγάλη αθλητική αναγνώριση (όλη η πόλη μιλάει για αυτά τα παιδιά) όλα τα παραπάνω είναι που κέρδισαν με τον αγώνα τους  και τον ιδρώτα τους οι κορασίδες του Ασκληπιού. Η προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια πρώτα απ΄ τις αθλήτριες  αλλά και τους προπονητές και τους υπεύθυνους της ομάδας (σε όλα τα τμήματα) απέδωσε καρπούς, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η κάθε προσπάθεια που γίνεται συντονισμένα και με προσήλωση στο στόχο μόνο θετικά αποτελέσματα φέρνει στον αθλητισμό.