Τα Τρίκαλα έχοντας «ματιασμένα» τα παιχνίδια με Καραϊσκάκη και Ιεράπετρα επέλεξαν το παιχνίδι με τον Διαγόρα για να εκτίσουν την ποινή τους Νιάρος, Παπαγεωργίου, Σταματής και Ελευθεριάδης ενώ δεν έπαιξαν αν και ήταν στην Ρόδο  και οι Σουλιώτης, Ευθυμίου που ήταν στο όριο για τιμωρία από κάρτες. Δεδομένων και των υπολοίπων απουσιών είδαμε πολλές αλλαγές με τον Ντιαλόσι να παίζει στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Ριζογιάννη, ο Πιαστόπουλος έπαιξε δεξί μπακ και ο Τάχατος δεξί εξτρέμ ενώ θέση στην αρχική ενδεκάδα πήραν και οι Αλμπάνης, Πανίδης, Σιλβάνο.

Έτσι ο Διαγόρας που είχε μεγαλύτερο κίνητρο γιατί διεκδικεί την είσοδο του στην πρώτη εξάδα και στα play off πήρε εύκολα το παιχνίδι πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με σκόρερ τους Σμυρλή (29’) και Ντορίβα (63’).

Κέρδος για τα Τρίκαλα ότι πήραν χρόνο συμμετοχής παιδιά χωρίς μεγάλη παρουσία μέχρι στιγμής που άλλοι έδειξαν ότι μπορούν και άλλοι πάλι όχι να προσφέρουν στην συνέχεια.

Τα Τρίκαλα με τους πάντες να επιστρέφουν θέλουν την Τετάρτη να κλείσουν νικηφόρα την σεζον κόντρα στην Ιεράπετρα ώστε να μπουν στα play out χωρίς άγχος.

Προβάδισμα Διαγόρα και πάλι με Σμυρλή

Ο Διαγόρας ήταν πιο ορεξάτος από τον ΑΟΤ στο πρώτο ημίχρονο και πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον πρώην «κυανέρυθρο» Αλέξανδρο ο οποίος είχε να σκοράρει από τον αγώνα του πρώτου γύρου ξανά απέναντι στα Τρίκαλα. Στο 29’ έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με ισχυρό διαγώνιο σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γιακουμή.

Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να ανταποδώσουν και είχαν μία ωραία εκτέλεση φάουλ του Πέλκα στο 32’ που πέρασε ελάχιστα άουτ και ένα σουτ του Σιλβάνο στο 34’. Ο Διαγόρας απείλησε ξανά στο 40’ με σουτ του Γεωργίου που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιακουμή.

Αριστοτεχνικό φάουλ του Ντορίβα και 2-0

Ο Διαγόρας μπήκε και στην επανάληψη δυνατά και στο 47΄’ εξ επαφής κεφαλιά του Λινάρδου μπλόκαρε  ο Γιακουμής.

Μετά από ένα μάλλον αδιάφορο εικοσάλεπτο ο Διαγόρας έβαλε τις βάσεις για την νίκη με τον Βραζιλιάνο Ντορίβα που εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ έξω από την περιοχή στο 63’ στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του Γιακουμή!

Τα Τρίκαλα μέχρι και το τέλος του αγώνα περισσότερο κινδύνεψαν να δεχτούν ένα τρίτο τέρμα παρά να μειώσουν.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φώτης Πολυχρόνης του συνδέσμου  Πιερίας που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Κωστούλα, Κοντοχρήστο, Αθανασίου του Διαγόρα και τους Πιαστόπουλο, Διαμαντόπουλο  του ΑΟ Τρίκαλα.

Βοηθοί του ήταν οι κ.κ. Πλάκας, Οικονόμου (Δυτικής Αττικής) και τέταρτος ο κ.  Λεμπέσης (Πειραιά)

Διαγόρας Ρόδου (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Σανδραβέλης (87’ Χότζα), Σμυρλής (81’ Αλαέθ), Λινάρδος (87’ Νάτσης), Ρουγκάλας, Κοντοχρήστος, Αθανασίου, Κονέ (70’ Μανωλάκης), Κωστούλας, Γεωργίου (70’ Κάκκο), Ντορίβα

ΑΟ Τρίκαλα (Σούλης Παπαδόπουλος(*):  Γιακουμής, Ριζογιάννης, Σκόνδρας, Πέλκας, Τάχατος (75’ Ζησόπουλος), Αλμπάνης (85’ Χατζηκωνσταντίνου), Ντιαλόσι, Διαμαντόπουλος, Σιλβάνο, Πανίδης (61΄Κλεμέντε), Πιαστόπουλος

(*) Στον πάγκο βρέθηκε ο Μπάμπης Μπακαρός καθώς ο Σούλης Παπαδόπουλος αναρρώνει από κορονοϊό.

sportrikala.gr