Ομαλά κύλησε και η σημερινή ημέρα, Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, των Πανελλαδικών εξετάσεων στα Τρίκαλα για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων. 

Στα εξεταστικά κέντρα του νομού προσήλθαν 799 υποψήφιοι από τους 829 που έχουν δηλώσει συμμετοχή, με το ποσοστό της αποχής να παραμένει στο 3,62% σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. 

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ, κατά την σημερινή τρίτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εξετάστηκαν στα μαθήματα των Λατινικών προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, της Χημείας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών υγείας και της Πληροφορικής προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. 

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση τα περισσότερα θέματα ήταν βατά.

Ειδικότερα:

Στα Λατινικά κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, με σαφή και ξεκάθαρα θέματα για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Στη Χημεία κάλυπταν κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, με εύκολες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με εξαίρεση την Α.4 που προβλημάτισε τους εξεταζόμενους.

Τέλος και στην Πληροφορική τα θέματα χαρακτηρίζονται ως βατά

Δείτε τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

ΧΗΜΕΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Επόμενη ημέρα εξετάσεων είναι η αυριανή για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ και θα ακολουθήσουν 10, 13, 15 και 16 Ιουνίου.

Όσον αφορά στους υποψηφίους των ΓΕΛ, στις 12 Ιουνίου γράφουν τα εξής μαθήματα: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σχετικά με τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, αυτές θα διεξαχθούν στο διάστημα 17 – 29 Ιουνίου. Αρχικά, στις 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών και στις 19 Ιουνίου στα Γερμανικά. Στη συνέχεια, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου (20 και 21 Ιουνίου, αντίστοιχα).

Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν στην εισαγωγή σε μουσικά τμήματα: Αρμονία (22 Ιουνίου), Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (23 Ιουνίου), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (24 Ιουνίου), Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (26 Ιουνίου).

Τέλος, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν με τα Γαλλικά (27 Ιουνίου), τα Ισπανικά (28 Ιουνίου) και τα Ιταλικά (29 Ιουνίου).