Με χιόνι ξημέρωσε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στα μεγάλα υψόμετρα των ορεινών του νομού Τρικάλων. Στο καταφύγιο του Κόζιακα σε υψόμετρο 1.750 μ., όπως και στις ψηλότερες κορυφές της Τριγγίας και του Αυγού και της Μαρόσας ελαφρά χιονόπτωση σκέπασε το τοπίο.

Χαμηλότερα, όπως στο χιονοδρομικό του Περτουλίου αλλά και στα δημοφιλή χωριά του Ασπροποτάμου και της νότιας Πίνδου τα βουνά είναι σκοτεινά και ανταριασμένα, καθώς αναμένονται βροχοπτώσεις κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου και χιονόνερο.  

Η θερμοκρασία σε ολόκληρο τον νομό θα σημειώσει μεγάλη πτώση, με τις μέγιστες τιμές στα πεδινά να κυμαίνονται κοντά στους 10 βαθμούς Κελσίου και αισθητό κρύο τις πρωινές και βραδινές ώρες με ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Στα ορεινά το θερμόμετρο θα βρίσκεται λίγο πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ενώ τόσο η σημερινή ημέρα όσο και η αυριανή θα είναι βροχερές και με βαριά συννεφιά στον ουρανό.

Από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου ο καιρός βελτιώνεται αισθητά στην περιοχή των Τρικάλων, με άνοδο του υδραργύρου και αρκετή ηλιοφάνεια.

trikalaenimerosi.gr