Χρώμα και ομορφιά έχουν προσφέρει στα Τρίκαλα καλλιτέχνες της πόλης όπως και μέλη του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία τους που αλλάζει αισθητικά γωνιές της πόλης, μεταμορφώνοντας τα γκρίζα και άχαρα ΚΑΦΑΟ σε σημεία γεμάτα ζωντάνια, φαντασία και πολλά χρώματα. Μέχρι στιγμής έχουν αλλάξει μορφή περίπου 20 υπαίθριοι κατανεμητές, ενώ το έργο των καλλιτεχνών αναμένεται να συνεχιστεί.  

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, Γιώργος Καταβούτας, η αρχή είχε γίνει 2 χρόνια νωρίτερα έτσι λοιπόν με τη Γωγω Ραγια στη συνάντηση μας όταν ανέλαβα αντιδήμαρχος για τις δράσεις που θα δώσουν χρώμα, ένταση και ζωντάνια στη πόλη η απόφαση μας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η δράση έκφρασης στα ΚΑΦΑΟ της ήταν εύκολη.

Αφού καθαρίστηκαν από το τμήμα καθαριότητας οι επιφάνειες 25 και πλέον ΚΑΦΑΟ οι δημιουργοί του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ άρχισαν να εμπνέονται σε αυτές.

Επέλεξαν αστικά τοπία, πρόσωπα (όπως αυτό του Τρικαλινού Δημήτρη Μητροπάνου στην συνοικία του την Αγία Μόνη) τοπόσημα αλλά και ευφάνταστα έργα και το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό.

Όλοι οι δημιουργοί δούλεψαν με υλικά κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους ικανά να αντέχουν σε κάθε καιρική συνθήκη ενώ, για να προφυλαχθούν από βανδαλισμούς τα κουτιά των κατανεμητών προστατεύτηκαν με anti-tagging.

Το κυριότερο όμως είναι να τα προστατεύσουμε εμείς οι ίδιοι καταδικάζοντας απερίφραστα κάθε ενέργεια τέτοιου ειδους από όποιον και αν προέρχεται σεβόμενοι αυτό που πλέον αποτελούν: ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΕΝΤΟΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ.

Τα χρώματα αντικατέστησαν το γκρίζο και ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά συνεχίζει τη δράση προσφέροντας αισιοδοξία και χαμόγελα σε όλους μας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση όπως και στον Δήμο Τρικκκαίων για την υποστήριξη και τη συμβολή του, προσφέροντας όλοι μαζί ένα πολύ όμορφο έργο στην πόλη των Τρικάλων. 

trikalaenimerosi.gr