Μια πρωτόγνωρη κατάσταση ζουν οι κάτοικοι της πόλης των Τρικάλων, αφού λόγω της κακοκαιρίας Daniel η περιοχή έχει δεχθεί τεράστιες ποσότητες νερού σε μικρό χρονικό διάστημα. 

Κι ενώ μέχρι προχθές Τρίτη, τα καιρικά φαινόμενα δεν είχαν δημιουργήσει προβλήματα, από τα ξημερώματα της χθεσινής ημέρας η εικόνα της πόλης και του νομού άλλαξε ραγδαία από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων και των παραποτάμων που "φουσκώνουν" επικίνδυνα τον Ληθαίο ποταμό και τον Πηνειό. 

Η εικόνα του ποταμού στο κέντρο της πόλης είναι εντυπωσιακή και συνάμα τρομακτική, αφού το ενδεχόμενο της υπερχείλισης του είναι κάτι παραπάνω από ορατό. 

Τα νερά, πλέον, αγγίζουν τις γέφυρες κι ενώ η βροχή προβλέπεται πως θα συνεχιστεί με ένταση τουλάχιστον μέχρι αύριο το μεσημέρι. 

Γέφυρα ΚΤΕΛ 

Γέφυρα Γκίκα

Ο Ληθαίος στην οδό Όθωνος, σχεδόν στο ίδιο ύψος με το πεζοδρόμιο

Ο Ληθαίος στην οδό Όθωνος με τα δέντρα να έχουν πνιγεί

Ήδη, η περιοχή πίσω από το Κουρσούμ Τζαμί έχει αποκλειστεί καθώς σε εκείνο το σημείο, στο ύψος της γέφυρας Αρριανού, το ποτάμι οριακά έχει ξεχειλίσει. 

Από νωρίς το βράδυ στους δρόμους της πόλης, που έχουν σχεδόν νεκρώσει, κινούνται μόνο αυτοκίνητα της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Δημοτικής Αστυνομίας, ακόμη και ασθενοφόρα με τους φάρους τους αναμμένους επιβλέποντας την κατάσταση που επικρατεί. 

Ο Ληθαίος ποταμός στην οδό Αμαλίας

Στην οδό Όθωνος, ελάχιστα εκατοστά πριν το νερό "πνίξει" τους φανοστάτες

Γέφυρα Βουβής

Παραποταμίως στην οδό Αμαλίας 

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μήνυμα του 112 ήχησε στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της πόλης των Τρικάλων, προειδοποιώντας για πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη.

Όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία στο μήνυμά της:

Αν βρίσκεστε στην πόλη των Τρικάλων απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.
Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Ας ελπίσουμε όλοι πως θα ζήσουμε τις μικρότερες καταστροφικές συνέπειες αυτού του πρωτόγνωρου φαινομένου χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, που κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί πως τόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί να γίνει μια τρομακτική πραγματικότητα. 

trikalaenimerosi.gr