Την Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση Ονοματοδοσίας Οδών Πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών, στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων. 

Μετά το τρισάγιο που θα τελεστεί στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου στην έδρα της Δ.Α. Τρικάλων, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της οδού Στραπάτσα Δημητρίου στον Πύργο και των οδών Κουτσοδήμου Θεόδωρου και Σκυλογιάννη Γεωργίου στο Ριζαριό. 

Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων και το προσκλητήριο πεσόντων κατά την εκτέλεση καθήκοντος. 

Οι τιμώμενοι πεσόντες Αστυνομικοί

Αρχιφύλακας Κουτσοδήμος Θεόδωρος - Κατέληξε συνεπεία τροχαίου ατυχήματος εν ώρα υπηρεσίας (18-10-1997)

Ο Αρχιφύλακας Θεόδωρος Κουτσοδήμος γεννήθηκε το 1956 στα Τρίκαλα και υπηρετούσε στο Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς. Τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας στις 18 Οκτωβρίου 1997 και κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν στις 4 Νοεμβρίου 1997. 

Ανθυπαστυνόμος Στραπάτσας Δημήτριος - Τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας (1-10-2008)

Ο Ανθυπαστυνόμος Δημήτριος Στραπάτσας γεννήθηκε το 1967 στα Τρίκαλα και το 2008 υπηρετούσε ως Αρχιφύλακας στο Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας την 1η Οκτωβρίου 2008. Στον Αρχιφύλακα Δημήτριο Στραπάτσα απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του Ανθυπαστυνόμου.

Ειδικός Φρουρός Σκυλογιάννης Γεώργιος - Τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά δραστών (1-3-2011)

Ο Ειδικός Φρουρός Γεώργιος Σκυλογιάννης γεννήθηκε το 1989 στα Τρίκαλα και υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Την 1η Μαρτίου 2011 τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αυτόματου όπλου και πιστολιού κατά την διάρκεια συμπλοκής με τέσσερις δράστες. 

trikalaenimerosi.gr