Σε πληγείσες περιοχές του νομού Τρικάλων από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, βρίσκεται σήμερα Κυριακή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας. 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πρωτοβουλία" συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Τρικάλων, επισκέφθηκε την Φαρκαδόνα όπου είχε συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας Σπύρο Αγναντή. 

Στην τοποθέτησή του για το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από την περιοχή, ο Δημήτρης Κουρέτας αναφέρθηκε στις ολιγωρίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας γύρω από τα θέματα της παροχής πόσιμου νερού στους πολίτες και της δημιουργίας πρόχειρων καταλυμάτων για την διαμονή των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους από τις πλημμύρες. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε και στην λανθασμένη, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει όλες τις αρμοδιότητες του Συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών στην Αθήνα, σε έξι υπουργεία, καθώς όπως είπε δεν έχει εμπιστοσύνη στον Κώστα Αγοραστό μετά τις πλημμύρες σε όλη την Θεσσαλία. 

Όλο αυτό το κακό που έγινε υποθήκευσε το μέλλον της Θεσσαλίας για πολλά χρόνια. Εάν εκλεγώ θα αλλάξουν τα πάντα από την αρχή, με δομές που δεν υπάρχουν διότι αυτό είναι που πρέπει να αφήσουμε, τόνισε ο Δημήτρης Κουρέτας. 

Στην συνάντηση του με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας συζήτησε το ζήτημα της κυβερνητικής επιλογής σχετικά με την εγκατάσταση κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δημου Φαρκαδονας στο hotspot του Κουτσόχερου. Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πρωτοβουλία" και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας στάθηκε αρνητικός σε μια τέτοια προοπτική γιατί θεωρεί ότι θα οδηγήσει στην γκετοποίηση και στην ιδρυματοποιηση των κατοίκων.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουρέτας στη συνάντησή του με την επιτροπή αγώνα των κατοίκων στα Μεγάλα Καλύβια αναφέρθηκε στις προσπάθειες και στις συλλογικές δράσεις των κατοίκων, οι οποίοι οργανωμένα, συντονισμένα και με αλληλεγγύη έχουν από μόνοι τους δημιουργήσει τις πρώτες δομές ανακούφισης των πρωταρχικών αναγκών σίτισης και φροντίδας. Ο Δημήτρης Κουρέτας προσκάλεσε τόσο τη δημοτική αρχή Φαρκαδόνας όσο και την επιτροπή αγώνα των κατοίκων στα Μεγάλα Καλύβια να παραβρεθούν στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας στο Κεραμίδι Φαρκαδόνας ώστε εκεί να θέσουν τα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες και τους πληγέντες στην Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρσία, που θα συνοδεύεται από μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη στα πλαίσια της διεκδικησης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από την Ευρωπαική Ένωση για την ανακουφιση των πληγέντων πληθυσμών αλλά και για τη συνολική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr