Μηδενίζονται τα δημοτικά τέλη των κατοίκων και επαγγελματιών της οδού Γαριβάλδη λόγω της μεγάλης καθυστέρησης των έργων που γίνονται στον δρόμο, προκαλώντας κατά κύριο λόγο οικονομική ασφυξία στα καταστήματα. 

Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε το βράδυ της Τρίτης κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, μετά τις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για την κακή πορεία του έργου ανάπλασης της οδού Γαριβάλδη. Στην απάντησή του ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Καταβούτας ανάφερε πως η Δημοτική Αρχή κατανοεί την ταλαιπωρία των κατοίκων και επαγγελματιών και γι΄αυτό αποφασίζει να μηδενίσει τα δημοτικά τέλη μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ θα εξεταστεί και το ζήτημα της μείωσης των τελών της ΔΕΥΑΤ. Παρόμοια ενέργεια είχε γίνει και για την περίπτωση των έργων που καθυστέρησαν αρκετά στις οδούς 25ης Μαρτίου και Απόλλωνος. 

Στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Καταβούτας είπε πως για την υλοποίηση τεχνικών έργων θα πρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει για τα διαφυγόντα κέρδη των επαγγελματιών, που θα προβλέπονται στις χρηματοδοτήσεις τους. Όπως μάλιστα ανέφερε, με δύο υπουργούς, πλέον, από την πόλη των Τρικάλων μπορεί να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση για τις περιπτώσεις μεγάλων έργων, όπως στην Γαριβάλδη με την παρέμβαση της ΔΕΥΑΤ και στη συνέχεια με την ανάπλασή της. 

Τέλος, για την πορεία και την ολοκλήρωση των έργων στον συγκεκριμένο δρόμο ανέφερε πως απομένει η ασφαλτόστρωση της οδού και η κατασκευή των πεζοδρομίων πάνω στα οποία θα τοποθετηθεί κυβόλιθος. Ο βασικός κορμός του έργου εκτιμά πως θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, με μικρές λεπτομέρειες, όπως διαβάσεις κ.ά., που θα μπορούν να ολοκληρωθούν και αυτές στη συνέχεια χωρίς να επηρεάζουν την ομαλή κίνηση αυτοκινήτων και πεζών.   

trikalaenimerosi.gr