Πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων την Τετάρτη 17 Μαΐου. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν το απόγευμα της Τρίτης 16 Μαΐου στις 7 το απόγευμα με την Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, του Κλήρου και του Λαού, έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού.

Στις 7:15 το απόγευμα θα τελεστεί δέησις επί τη αφίξει της Τιμίας Κάρας και εν συνεχεία Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό του κ. Ιωήλ.

Στις 8:15 μ.μ., θα ακολουθήσει η Ιερά Λιτάνευσις της Τιμίας Κάρας σε οδούς της ενορίας.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η Λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί από τις 19:00 ́ έως 21:00 ́ το βράδυ στην οδό Καλαμπάκας και στο τμήμα αυτής μεταξύ της συμβολής της με την οδό Γεροδήμου Σταθά, έως και την συμβολή της με τις οδούς Ηπείρου & Λάκμωνος, στην πόλη των Τρικάλων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη 17 Μαΐου με τον Όρθρο και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία το πρωίης ημέρας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκλησις και τα Εγκώμια προς τον Άγιο Νικόλαο τον εκ Μετσόβου.