Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει από την Δευτέρα 26/02 έως την Παρασκευή 1/03/2024 τις «Ανοιχτές Θύρες» (Open Days), ένα πενθήμερο επισκέψεων μαθητών Λυκείων & Γυμνασίων με σκοπό  την άμεση επαφή των μαθητών/-τριών με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και τις σπουδές σε όλα τα Τμήματά του. Η Β’ Λυκείου του 6ουΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ επισκέφτηκε τη Δευτέρα 26/02/2024 το ΤΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας που υλοποιεί κατά το σχολικό έτος 2023-2024.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου αρχικά παρακολούθησαν την κεντρική ομιλία που πραγματοποιήθηκε από την κα. ΜΠΕΚΙΑΡΗ Α., αναπλ. καθηγήτρια του Τμήματος και συντονίστρια της δράσης, η οποία έκανε παρουσίαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΦΑΑ (διδασκαλία, έρευνα, επαγγελματικές προοπτικές με νύξεις και σε θέματα φοιτητικής ζωής, διεθνών εμπειριών ERASMUS, μεθοδολογίας διδασκαλίας στον ακαδημαϊκό χώρο σε αντιδιαστολή με το σχολικό χώρο). Στη συνέχεια χωρισμένοι/-ες σε ομάδες επισκέφτηκαν τα εργαστήρια ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, στα οποία έγινε παρουσίαση των μεθόδων και των οργάνων αξιολόγησης των  Εργαστηρίων και επίδειξη τεχνικών και διαδικασιών με τη συμμετοχή μαθητών/-τριών από υποψήφιους διδάκτορες ή μεταδιδάκτορες του τμήματος.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Ακρίβος Σωτήριος ΠΕ11, Κοκκότη Ευαγγελία ΠΕ03, Λέγγα Μαρία ΠΕ02.