Σχεδόν τα πάντα στο αθλητικό στοίχημα περιστρέφονται γύρω από τις αποδόσεις των στοιχημάτων. Εξάλλου, αυτές αποφασίζουν πόσο υψηλό θα είναι το κέρδος σας στο τέλος.

 

Επιπλέον, οι αποδόσεις στο αθλητικό στοίχημα υποδεικνύουν μια σαφή τάση ως προς το ποιος, σύμφωνα με τον πράκτορα, είναι η καλύτερη ομάδα ή παίκτης και μπαίνει στο παιχνίδι ως φαβορί.

 

Οι στοιχηματικές αποδόσεις διαφέρουν πάντα περισσότερο ή λιγότερο από πρακτορείο σε πρακτορείο. Ωστόσο, οι αντιπαραθέσεις είναι μάλλον σπάνιες και οι πράκτορες συνήθως συμφωνούν σχετικά με τα φαβορί για μεμονωμένα γεγονότα.

 

Σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να μάθετε τι πρέπει να προσέξετε όταν συγκρίνετε τις αποδόσεις στοιχημάτων και πώς υπολογίζονται στην πραγματικότητα οι αποδόσεις.

 

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις αποδόσεις στο αθλητικό στοίχημα

 

Κατά κανόνα, ένας πράκτορας στοιχημάτων προσφέρει σταθερές αποδόσεις για μια νίκη, μια ισοπαλία ή μια ήττα για ένα γεγονός. Οι αποδόσεις υποδεικνύουν επίσης τη σχέση με το πιθανό κέρδος.

 

Με απόδοση 1,00, το αναμενόμενο γεγονός θα συμβεί στο 100% των περιπτώσεων. Σε αυτή την περίπτωση με απόδοση 2,00, η αναμενόμενη αξία είναι μόνο 50%.

 

Ο πράκτορας στοιχημάτων μπορεί να αλλάξει τις αποδόσεις ανά πάσα στιγμή. Φυσικά, οι αποδόσεις τη στιγμή που τοποθετήσατε το στοίχημά σας παραμένουν οι ίδιες. Ο πολλαπλασιασμός των αποδόσεων επί το ποντάρισμα οδηγεί στο πιθανό κέρδος.

 

Φυσικά, οι αποδόσεις για ένα φαβορί είναι χειρότερες από ό,τι για ένα αουτσάιντερ, καθώς η πιθανότητα να κερδίσει είναι φυσικά μεγαλύτερη.

 

Ο πράκτορας στοιχημάτων εγγυάται ότι θα καταβάλει τα αντίστοιχα κέρδη με τις καθορισμένες σταθερές αποδόσεις.

 

Θα πρέπει επίσης να συγκρίνετε τις αποδόσεις μεταξύ διαφορετικών μπουκμέικερ και να τοποθετήσετε το στοίχημά σας σε ένα αθλητικό στοίχημα που προσφέρει τις καλύτερες αποδόσεις.

 

Τι λένε στην πραγματικότητα οι αποδόσεις;

 

Φυσικά, ο πράκτορας στοιχημάτων αναλαμβάνει επίσης ένα ρίσκο κατά τον υπολογισμό των αποδόσεων στοιχήματος, διότι καθορίζει μια δεσμευτική πιθανότητα για την έκβαση ενός γεγονότος και δεσμεύεται σε αυτήν, ενώ συχνά πρόκειται για μεγάλα χρηματικά ποσά.

 

Απαιτείται απόλυτη προσοχή κατά τον υπολογισμό, διαφορετικά, ο πράκτορας στοιχημάτων μπορεί γρήγορα να χρεοκοπήσει.

 

Οι πράκτορες στοιχημάτων προσπαθούν να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές στο αθλητικό στοίχημα, ώστε οι παίκτες να κάνουν τα στοιχήματά τους, και το κέρδος τους επιτυγχάνεται συνήθως μέσω του αρμπιτράζ.

 

Για να προστατευτεί από μεγαλύτερες ζημιές, ο πράκτορας στοιχημάτων μπορεί επίσης να περιορίσει τα στοιχήματα.

 

Φυσικά, οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα έναντι των παικτών που δεν χρειάζεται να στοιχηματίζουν στο σωστό αποτέλεσμα.

 

Ο τομέας τους περιορίζεται στη σωστή εκτίμηση του ποσοστού των στοιχημάτων για τα διάφορα αποτελέσματα. Στη συνέχεια, οι επιμέρους αποδόσεις υπολογίζονται με βάση αυτό.

 

Όταν οι παίκτες κάνουν τα στοιχήματά τους, ο πράκτορας μπορεί στη συνέχεια να δει πώς κατανέμονται τα στοιχήματα σε όρους ποσοστού. Αυτό του επιτρέπει να προσαρμόζει τις αποδόσεις ανά πάσα στιγμή.

 

Πώς υπολογίζει ο μπουκμέικερ τις αποδόσεις;

 

 

Οι αποδόσεις δείχνουν την πιθανότητα να συμβεί ένα γεγονός. Όλοι οι πράκτορες στοιχημάτων διαθέτουν λεπτομερή στατιστικά στοιχεία και τις δικές τους μεθόδους υπολογισμού των αποδόσεων, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς αντιγράφουν τις αποδόσεις από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρείες του κλάδου.

 

Ο ευκολότερος τρόπος για να εξηγήσετε τον υπολογισμό είναι με το στοίχημα 3 κατευθύνσεων:

 

  • Η ομάδα Α να κερδίσει: 61%
  • Ισοπαλία: 26%
  • Νίκη της ομάδας Β: 13%

 

Αν αθροίσετε όλες τις πιθανότητες εμφάνισης, θα έχετε 100%, αφού ένα από τα τρία γεγονότα θα συμβεί σίγουρα. Οι "δίκαιες" αποδόσεις (χωρίς το περιθώριο του μπουκμέικερ) θα έμοιαζαν τότε ως εξής:

 

  • Η ομάδα Α να κερδίσει: 1,64
  • Ισοπαλία: 3,85
  • Νίκη της ομάδας Β: 7,69

 

Εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το περιθώριο κέρδους. Ως αποτέλεσμα, οι δίκαιες αποδόσεις πολλαπλασιάζονται με μια τιμή <1.

 

Έτσι, εάν οι δίκαιες αποδόσεις πολλαπλασιάζονται με 0,9, αυτό σημαίνει ότι ο μπουκμέικερ προσφέρει πληρωμή 90%.

 

Λόγω του υπολογισμένου περιθωρίου, ο μπουκμέικερ μπαίνει στον αγώνα με ένα μικρό πλεονέκτημα, καθώς όλες οι αναμενόμενες πιθανότητες έχουν προσαρμοστεί ελαφρώς υπέρ του.

 

Αυτό που μπορεί να κάνει, ωστόσο, ο παίκτης του στοιχήματος είναι να το εξουδετερώσει με τη δική του τεχνογνωσία. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει αυτό είναι να βρει στοιχήματα αξίας.

 

Πρόκειται για στοιχήματα στα οποία ο ιστότοπος στο αθλητικό στοίχημα έχει εκτιμήσει λάθος τις αποδόσεις και ο παίκτης το γνωρίζει.

 

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα να συμβεί ένα γεγονός εκτιμάται από τον πράκτορα στοιχημάτων υψηλότερα από ό,τι θα έπρεπε.