Η χρυσή τομή φαίνεται πως βρέθηκε μεταξύ Δήμου Τρικκαίων και Εφορείας Αρχαιοτήτων για να προχωρήσουν οι εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Τρικάλων που σταμάτησαν μετά την ανακάλυψη θεμελίων παλιού τζαμιού. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις στη Λέσχη 97,6 του αντιδήμαρχου έργων Γιώργου Καταβούτα:

«Μετά την ολοκλήρωση της Γαριβάλδη, γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου, το συνεργείο του κ. Κατσιάβα θα κατευθυνθεί στην κεντρική πλατεία. Τα θετικά νέα είναι ότι μετά από συζήτηση με την κα. Μαντζανά και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, βρήκαμε έναν τρόπο ανάδειξης του τοιχίου, στον οποίο συμφώνησαν και οι 2 υπηρεσίες, κι έτσι αποφεύγουμε το Κ.Α.Σ.

Προτείναμε λοιπόν στον μελετητή τον τρόπο ανάδειξης στον οποίο καταλήξαμε, και περιμένουμε την τροποποίηση που ίσως θέλει να κάνει ο ίδιος, και να λύσουμε κι αυτό το ζήτημα. Έχουμε συμφωνήσει να δοθεί προσβασιμότητα στον χώρο αυτό, ώστε να μπορεί να περιπατάει από πάνω ο κόσμος, και να φαίνεται το τοιχίο. Τα υλικά θα μας τα πει ο μελετητής, και προχωράμε άμεσα έπειτα.

Αρα…στερεύει και η δικαιολογία από τον εργολάβο ότι είχε…μπλέξει με τα αρχαία.»