Σε ολιγοήμερη παύση των εργασιών προχώρησε ο εργολάβος που ανέλαβε την ανάπλαση της πλατείας Παναγίας Επίσκεψης στο Βαρούσι μέχρι να αποφανθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες προσέφυγε ο πολιτιστικός σύλλογος Βαρουσίου.

Όπως δήλωσε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 , ο κ. Γκέκας:

«Ακούστηκαν και γράφηκαν πολλές ανακρίβειες σχετικά με τα υλικά και την κατασκευή της πλατείας της Παναγίας Επίσκεψης, και με θίγουν επαγγελματικά. Στην επιστολή τους, οι κάτοικοι και ο σύλλογος μέσω του κ. Κλειδωνόπουλου, λένε ότι χρησιμοποιούμε άλλα υλικά. Δεν τους κρατάω κακία, το ξέρω ότι έχουν καλή πρόθεση, όμως εξηγώ ότι το υλικό είναι κυβόλιθος από πέτρα Δεματίου (σ.σ. χωριό στο Ζαγόρι), κάτι που είναι ακριβώς μέσα στις προδιαγραφές.

Εγώ σταμάτησα τις εργασίες μετά από εντολές της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων. Ανησυχώ για την πορεία του έργου, ξέρω βέβαια ότι εκτελώ αυτό που προβλέπεται και υπάρχει σύμφωνη γνώμη και της Εφορείας Αρχαιοτήτων και της τεχνικής υπηρεσίας, που έχουν επισκεφτεί το εργοτάξιο αρκετές φορές.

Εξυπακούεται ότι πρέπει να πάρω την έγκριση για συνέχιση των εργασιών από την τεχνική υπηρεσία, αν γίνει εντός λίγων ημερών θεωρώ ότι δεν θα έχουμε καθυστέρηση στην παράδοση του έργου. Τέλος Ιουνίου είχα υπολογίσει ότι θα παραδοθεί, οπότε τώρα ίσως το χρονοδιάγραμμα πάει πιο πίσω.»

Μιλώντας επίσης στον αέρα της Λέσχης 97,6 ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου ‘Το Βαρούσι’ κ. Κλειδωνόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη, στην οποία λέει ότι η διάστρωση της πλατείας θα γίνει με κυβόλιθους συγκεκριμένων διαστάσεων. Τώρα γίνεται πλακόστρωση με πλάκες μεγαλυτέρων διαστάσεων και μικροτέρου ύψους. Όπως και να μην γίνει χρήση αρμών.

Εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με τον εργολάβο, στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχουμε απευθυνθεί, και όταν είχαμε συναντηθεί πριν την έναρξη των εργασιών άλλα μου είχαν πει, και τώρα διαπιστώνουμε ότι γίνονται οι εργασίες με άλλα υλικά και με άλλο τρόπο.

Ως σύλλογος πάντα κάνουμε πράγματα σύμφωνα με το νόμο, και αυτό κάνουμε και τώρα. Θα περιμένουμε τις αποφάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών.»