Στα Τρίκαλα έχει σημειωθεί μία από την υψηλότερες θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα στα χρονικά των καταγραφών, σύμφωνα με τα δεδομένα της ΕΜΥ που παρουσιάζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr. 

Στις 23 Αυγούστου του 1958 το θερμόμετρο στα Τρίκαλα είχε φτάσει στους 47,2 βαθμούς Κελσίου, τότε που οι όροι "καύσωνας" και "θερμική έξαρση", ήταν άγνωστοι στους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του meteo.gr, 13χρόνια πριν, περίπου την ίδια ημέρα με την σημερινή, στις 25 Ιουλίου του 2007, μια ακόμη πολύ υψηλή θερμοκρασία έχει καταγραφεί στα Τρίκαλα της τάξης των 45 βαθμών Κελσίου, κατά την διάρκεια του ισχυρού καύσωνα εκείνου του καλοκαιριού. 

Κατά την χθεσινή ημέρα, Κυριακή 23 Ιουλίου, η υψηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε στην Ελλάδα ήταν στους 46,4 βαθμών Κελσίου στο Γύθειο, που συγκαταλέγεται στα ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας, που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα σε ολόκληρη την χώρα. 

Όπως επισημαίνει το meteo.gr., η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία που σημειώθηκε στο Γύθειο των 46.4 ºC, αποτελεί το νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας στα χρονικά των καταγραφών που ξεκίνησαν από το 2006.

trikalaenimerosi.gr