Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, γνωστό από τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus, επέλεξαν για την κατάρτισή τους 5 μαθητές και 2 καθηγητές από το Λύκειο Καλών Τεχνών "IonelPerlea" της πόλης Σλομποζία της Ρουμανίας

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus με τίτλο «Stepup! LearningandEvolving» δίνει την δυνατότητα να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή συνεργασία που είχαν τα δύο σχολεία στο παρελθόν και να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητες.

Ο σκοπός αυτού του προγράμματος  Erasmusείναι να συνδεθούν ευρωπαϊοι μαθητές και να ενθαρρυνθούν να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες ομαδικής εργασίας και ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ τους. Μια πολύ σημαντική δεξιότητα την σημερινή εποχή, που προτείνεται μέσα από αυτό το πρόγραμμα, είναι η ψηφιακή δεξιότητα και θέλουμε οι μαθητές να είναι δημιουργοί πόρων και όχι απλοί χρήστες και καταναλωτές. Έτσι, θα εργαστούν με διάφορα ψηφιακά εργαλεία προκειμένου να δημιουργήσουν ψηφιακούς πόρους που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα σχολεία τους και να γίνουν παράδειγμα καλής πρακτικής για άλλα σχολεία.

Οι Ρουμάνοι μαθητές και καθηγητές θα βρίσκονται στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων από 1 έως 5 Απριλίου 2024 και θα πάρουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες που έχουν οργανωθεί για αυτούς, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν από κοινού με έλληνες μαθητές σε παρακολούθηση διδασκαλίας, τόσο στα θεωρητικά μαθήματα όσο και στα εργαστήρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Τρικάλων.