Ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για δεύτερη χρονιά φέτος προέβησαν στην υλοποίηση προγράμματος «Βιολογική καταπολέμηση της Σφήκας της Καστανιάς», διανέμοντας δωρεάν στους καλλιεργητές Καστανιάς στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πύλης που διατηρούν φυτείες.

Έτσι την Τετάρτη 11 Μαΐου, στις 12.00 στον χώρο πίσω από το Δημαρχείο Πύλης βρέθηκε ειδικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον κ. Δημήτριο Σταυρίδη Δρ. Εντομολογίας και Προϊστάμενο προστασίας φυτών, ποιοτικού και φυτουγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Λάρισας, τον κ. Δημήτριο Μπίλλη Θεματικό Αντιπεριφεριάρχη Ανάπτυξης της Π. Θεσσαλίας, την κ. Αργυρώ Καρακούση- Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας φυτών της Π.Ε. Τρικάλων, την κ. Έφη Φωτάκη Γεωπόνο του Δήμου Πύλης, τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Πύλης κ. Χρήστο Ζιάκα και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Περιβάλλοντος κ. Ντίνο Μπάρδα.

Παρέδωσαν δωρεάν  στους παρευρισκόμενους παραγωγούς καστανιάς ειδικά φιαλίδια που περιείχαν 20 έντομα με σκοπό να καταπολεμήσουν την σφήκα μέσα από την βιολογική αυτή δράση, να προστατέψουν τα δέντρα και να βελτιώσουν την παραγωγή τους.