Σχηματοποιεί την ομάδα της και κάνει επαφές και συζητήσεις σε κάθε νομό η διεκδικήτρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας Μαρία Γαλλιού, όπως δήλωσε σε σημερινή της συνέντευξη στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6:

«Ενδιαφερόμαστε να δημιουργήσουμε μια ανοιχτή διαδικασία που θα είναι απέναντι σε ένα προσωποκεντρικό σύστημα 13 ετών. Συγκροτείται λοιπόν ένα σχήμα αυτοδιοικητικό, που θα δώσει έναν αγώνα κοινωνικό, αξιακό, και παραταξιακό.

Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια έλλειψη ενιαίας φιλοσοφίας για το αναπτυξιακό μοντέλο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ υπάρχουν άλλες Περιφέρειες που καταθέτουν ένα σχέδιο από την αρχή. Εδώ έχουμε έργα αποσπασματικά, δευτερευούσης σημασίας, χωρίς ενιαία φιλοσοφία και χωρίς διασύνδεση μεταξύ τους.

Όλοι γνωριζόμαστε από πού προερχόμαστε, έχουμε μια πολιτική ταυτότητα, και ο χώρος που εγώ ανήκω είναι της σοσιαλδημοκρατίας. Ο χώρος μας λοιπόν θεωρεί ότι διαχρονικό σημείο συνάντησης των δημοκρατικών δυνάμεων είναι η αυτοδιοίκηση. Πρώτα πάει η κοινωνία των πολιτών, και τα κόμματα έπονται. Οι συζητήσεις και οι επαφές μας γίνονται σε κάθε νομό, έχουμε μπροστά μας 11 μήνες, και θα έχουμε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων και της νεότερης γενιάς, με το βλέμμα στο μέλλον. Η ομάδα μας ήδη έχει αρχίσει να σχηματοποιείται.

Έχοντας συμμετάσχει στις προηγούμενες εκλογές στο εθνικό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, ξεκαθαρίζω ευθέως ότι δεν είναι δυνατόν να ασχοληθώ και με τα δυο ψηφοδέλτια, δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα μου. Η πρόκληση είναι μεγαλύτερη για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.»