Για τις αντιδράσεις που προκαλεί η μετακίνηση του αγάλματος του Στρατηγού Σαράφη στην Κεντρική πλατεία Τρικάλων, που θα γίνει λόγω της ανάπλασής της, μίλησε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέροντας τα εξής: 

Οι οργανώσεις που αντιδρούν για το άγαλμα του Στρατηγού Σαράφη καλώς να ορίσουν.

Με την απλή αναλογική των εκλογών του ’19, η δημοτική αρχή που εξελέγη με την πλειοψηφία των δημοτών, αποφάσισε κάτι. Στα καθεστώτα που αυτές οι οργανώσεις αγαπάνε, διοικούν οι μοναρχίες, οι ολιγαρχίες και οι δικτάτορες. Στις δημοκρατίες λοιπόν, λειτουργούν τα πράγματα διαφορετικά.

Αν αυτό που αποφάσισε η πλειοψηφία, το να μετακινηθεί μερικά μέτρα το άγαλμα, δεν τους αρέσει, τότε ας πάνε στις χώρες που έχουν τα καθεστώτα που αγαπάνε.

Το πρωί της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου έξω από το Δημαρχείο Τρικάλων πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας για την μετακίνηση του αγάλματος, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης -Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, όπως και στελέχη του KKE, του ΣΥΡΙΖΑ, του  ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του ΜεΡΑ 25 και της ANTAΡΣΥΑ. 

trikalaenimerosi.gr