Για τα προεκλογικά τεκταινόμενα στον Δήμο Τρικκαίων μίλησε το πρωί της Τετάρτης στη Λέσχη 97,6 ο πρώην Δήμαρχος και νυν Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Επαναλαμβάνοντας την στήριξή του στο πρόσωπο του υποψήφιου Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά, ο Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε πως ασχολήθηκε ελάχιστα με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του άλλοτε συνδυασμού του, ενώ μεταξύ άλλων είπε πως με χαρά θα βρίσκεται και πάλι στα Τρίκαλα προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου, συμμετέχοντας στις περιοδείες στα χωριά του Δήμου. 

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαστεργίου είπε τα εξής: 

Όσο αφορά και τις εξελίξεις στον Δήμο Τρικκαίων, αυτό που είχαμε ζήσει το ’19 με το να κατεβούν 7 ψηφοδέλτια με 40 άτομα το καθένα, δεν ήταν σοβαρό. Πλέον ο νόμος λέει ότι όποιος θέλει ας κατέβει, αλλά με προϋποθέσεις και σαφείς ομάδες, δεν είναι βέβαια και δύσκολο να κάνεις στο Δήμο Τρικκαίων με 80 χιλιάδες πληθυσμό ένα ψηφοδέλτιο 120 ατόμων.

Ο Νίκος Σακκάς είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, ανέλαβε με τις διαδικασίες που ορθά κάναμε μέσα στην ομάδα, ανέλαβε να ηγηθεί και να οδηγήσει την ομάδα στις εκλογές, και πάντα όπου μπορώ θα βοηθάω. Εγώ ασχολήθηκα ελάχιστα και συγκεκριμένα σε επίπεδο που απλά μίλησα με κάποιους ανθρώπους που είχαμε ήδη συμφωνήσει για τη δημιουργία της ομάδας και να συνεχίσουμε. Πήρα ένα δυο τηλέφωνα σε ανθρώπους που θεωρούσα ότι πρέπει να είναι στην ομάδα διότι έχουν να προσφέρουν, και λογικό ήταν να το κάνω. Όσο μου επιτρέψει η δουλειά στο Υπουργείο, ίσως προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου, θα έρθω με χαρά να συμμετέχω στις επισκέψεις. Όλη η δουλειά στην πόλη και τα χωριά, δημιούργησε, εκτός από σημαντικό έργο, και πολλές ισχυρές φιλίες, και έτσι θα είναι ευχάριστο να ξαναδώ τόσους ανθρώπους, επειδή νιώθω πως έφυγα κάπως ξαφνικά.