Από το βράδυ της Κυριακής 27 Νοεμβρίου θα είναι ορατή η Πανσέληνος του Νοεμβρίου, γνωστή και ως Πανσέληνος του Κάστορα.

Τόσο η πανσέληνος, όσο και ολόκληρος ο μήνας κατά τον οποίο πραγματοποιείται, παίρνουν συνήθως το όνομά τους από τα φυσικά φαινόμενα και τις συνήθειες του ζωικού βασιλείου που χαρακτηρίζουν την περίοδο αυτή. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρος ο Νοέμβριος είναι ο «μήνας του Κάστορα».

Συνήθως, οι ονομασίες της Πανσελήνου και του εκάστοτε μήνα δίνονται από τις φυλές ιθαγενών της Αμερικής. Συγκεκριμένα για το Νοέμβριο, ο κάστορας αναφέρεται στα χαριτωμένα τρωκτικά, τα οποία μέχρι τις αρχές έχουν ήδη συλλέξει αρκετό φαγητό, προτού βρουν καταφύγιο μέσα στα δέντρα.

Άλλα ονόματα για την Πανσέληνο του Νοεμβρίου

Το Παγωμένο Φεγγάρι (Φυλή Κρι): Αναφέρεται στην πτώση της θερμοκρασίας που παρατηρείται αυτή την περίοδο.

Το Φεγγάρι της Ανασκαφής (Φυλή Τλινγκίτ): Αναφέρεται στα μικρά ζώα που σκάβουν το έδαφος, αναζητώντας πεσμένους καρπούς.

Το Φεγγάρι του Οίστρου των Ελαφιών (Φυλές Ντακότα και Λακότα): Αναφέρεται στο γεγονός ότι αυτή είναι η περίοδος ζευγαρώματος των ελαφιών.

Πότε να δείτε την Πανσέληνο του Νοεμβρίου

Η Πανσέληνος του Κάστορα (Beaver Moon), φτάνει στο αποκορύφωμα του φωτισμού το πρωί της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου, στις 4:35 π.μ.

Το φεγγάρι θα μοιάζει πλήρες ήδη από την προηγούμενη ημέρα, οπότε σχεδιάστε να το αναζητήσετε ξεκινώντας από την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, λίγο μετά τη δύση του ηλίου!