Σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Οι ακολουθίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής: 

ΩΡΑ 7:00-10:30 π.μ.: Έναρξη Όρθρου και εν συνεχεία θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

ΩΡΑ 10:30-10:45 π.μ.: Δοξολογία επί τη ημέρα μνήμης των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών.

ΩΡΑ 5:30 μ.μ.: Ιερά Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο ενώπιον της Εφεστίου Πανσέπτου, Χαριτοβρύτου και Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ.

ΩΡΑ 8:30-12:15 βραδινή: Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος Εορτής Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Κατά την διάρκεια της πανηγύρεως θα τεθεί για προσκύνηση η Εφέστιος, χαριτόβρυτος και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας "Επισκέψεως", που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό. 

Ο ναός θα είναι συνεχώς ανοικτός σήμερα 21 Νοεμβρίου από τις 7 το πρωί έως τις 12:30 το βράδυ. 

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ημέρα της εορτή του Οσίου Ιακώβου του Τσαλίκη καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του εν Ευβοία, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Ι.Ν. Παναγίας Επισκέψεως είναι οι εξής: 

ΩΡΑ 7:30-9:30 π.μ.: Έναρξη Όρθρου και εν συνεχεία θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία.

ΩΡΑ 5:30 μ.μ.: Εσπερινός και εν συνεχεία Παράκλησις προς τον Όσιο Ιάκωβο τον εν Ευβοία.

Ο ναός θα είναι ανοικτός από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 4:30 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ.