Σε ανακοίνωσή της η Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25, αναφέρει τα εξής: 
Κάθε μέρα που περνάει καταγράφεται και νέο όργιο καταστολής στα Εξάρχεια με τα ΜΑΤ να επιτίθενται ακόμα και σε Αμερικανό δημοσιογράφο και να τον ξυλοφορτώνουν, όπως ο ίδιος καταγγέλλει και αποδεικνύεται κι από το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, ενώ οι αστυνομικοί στοχοποίησαν για άλλη μία φορά και φωτορεπόρτερ την ώρα που έκαναν τη δουλειά τους.
Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος που τραβούσε την επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος του έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα: «Ευχαριστώ τον Έλληνα αστυνομικό που με έδειρε απόψε ενώ τραβούσα ως δημοσιογράφος». Την ίδια τύχη είχαν και Έλληνες επαγγελματίες φωτορεπόρτερ που κάνουν τη δουλειά του καταγράφοντας με το φακό τους τα γεγονότα. Κι όλα αυτά φυσικά για την πορεία που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι των Εξαρχείων κατά την έναρξη των εργασιών στο λόφο του Στρέφη με την περίφραξη και αυτού του δημόσιου χώρου, στο πλαίσιο της δήθεν ανάπλασης από την κτηματομεσιτική εταιρεία «Prodea Investments» που υλοποιείται από την «ΑΚΤΩΡ», με τις «ευλογίες» και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη.
Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ επιτέθηκαν ακόμα και σε αθλούμενους σε γήπεδο μπάσκετ και δεν δίστασαν να ξυλοφορτώσουν και να προσαγάγουν έναν πατέρα, μπροστά στα έντρομα μάτια του παιδιού του.
Τέτοια είναι η μανία και το κλίμα τρομοκράτησης που θέλει να επιβάλει η Μητσοτάκης Α.Ε. στα Εξάρχεια που δεν τους φτάνει που τα ΜΑΤ έδειραν χωρίς κανέναν λόγο -όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι- τον συγκεκριμένο πατέρα, αλλά μετέτρεψαν κιόλας την προσαγωγή του σε σύλληψη, αντί να διατάξουν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των δήθεν «οργάνων της τάξης» που εμπλέκονται σε αυτά τα νέα έκτροπα με απρόκλητη αστυνομική βία σε βάρος πολιτών.
Είναι σαφές βέβαια πια, αν λάβουμε υπόψη μας και την καθημερινότητα αυτών των περιστατικών, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν αντίστοιχες πρακτικές της αστυνομίας στην Μόσχα και στην Κωνσταντινούπολη, ότι πρόκειται για μια πολιτική που εκπορεύεται απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ότι δεν μπορεί να χειραγωγήσει η Κυβέρνηση μέσα από τις «λίστες Πέτσα» το καταστέλλει με ξύλο και βία μέσα από τις «πρακτικές Θεοδωρικάκου».