Η 12η Αυγούστου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Σήμερα είναι η ημέρα που πρέπει να θυμίζει σε όλους μας το χρέος που έχουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των νέων ανθρώπων.
 
Προσδοκίες για μια κοινωνία περισσότερων ευκαιριών, ισονομίας αλλά και ασφάλειας.
Οι νέοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με κοινωνικές ανισότητες, με άγχος για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και αναζητούν συνεχώς καλύτερες συνθήκες ζωής. Ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος που διαθέτουν, η αποξένωση των ανθρωπίνων σχέσεων και η έλλειψη ευκαιριών αναψυχής, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, έχουν οδηγήσει πολλούς νέους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τον τόπο μας και να μεταναστεύσουν σε χώρες του εξωτερικού.
 
Δεν είναι υπερβολή να πούμε εξάλλου πως είμαστε η ηλικιακή ομάδα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από τις δυσμενείς συνέπειες της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, αλλά και της ενεργειακής επιβάρυνσης.
 
Ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι το ιδανικότερο πεδίο στο οποίο μπορούν να καλλιεργηθούν νέες και ρεαλιστικές πολιτικές για την ένταξη της νεολαίας στην παραγωγική, οικονομική και αναπτυξιακή αναγέννηση της Θεσσαλίας.
 
Η Περιφέρεια μας διαθέτει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα και έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει φύτρα καινοτόμων δραστηριοτήτων, που θα αποσκοπούν στη στήριξη και την βελτίωση των συνθηκών ζωής των νέων ανθρώπων.
 
Ως η νεότερη ηλικιακά υποψήφια για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και ως επικεφαλής μιας ομάδας καταρτισμένων και νέων στελεχών, απευθύνω κάλεσμα στις νέες και στους νέους να συστρατευτούν μαζί μας στον αγώνα που δίνουμε για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής που επικρατούν στον τόπο μας.
 
Τους καλώ να πιστέψουν στο μεγαλείο της ανθρώπινης δύναμης και θέλησης και με πυξίδα τη λογική, την ενσυναίσθηση, το μέτρο και την ανθρωπιά να συμπορευτούνε όλοι μαζί μας ώστε να αλλάξει σελίδα ο τόπος μας προς το καλύτερο.
 
«Ενωμένοι Θεσσαλοί»