Οι άνδρες χωρίς σύντροφο αυξάνονται ραγδαία, διότι οι γυναίκες γίνονται υπέρ-εκλεκτικές. Ο ψυχολόγος διαβλέπει «επικοινωνιακό χάσμα» μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς οι άνδρες στην εποχή μας είναι «πιο μόνοι από ποτέ», σύμφωνα με αμερικανό γνωστό ψυχολόγο κι η αιτία για αυτό είναι οι… πολύ υψηλές απαιτήσεις των μοντέρνων γυναικών.

Στο άρθρο του Greg Matos το οποίο δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychology Today, αναφέρεται ότι αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ανδρών που μένουν μόνοι, διότι δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές που ζητούν οι γυναίκες.

Τι ζητούν οι γυναίκες

Ποιες είναι αυτές: Οι άνδρες να είναι συναισθηματικά διαθέσιμοι, να επικοινωνούν καλά μαζί τους και να μοιράζονται κοινές αξίες.

Το μεγαλύτερο χάσμα από αυτά, σύμφωνα με τον ψυχολόγο, είναι η καλή επικοινωνία που επιτυγχάνεται πια δύσκολο, ωστόσο αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για μια υγιή συμβίωση και μακροπρόθεσμη αγάπη.

Ένας λόγος για αυτό είναι οι κοινωνικές αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών, που επιτρέπουν στις γυναίκες να είναι καλύτερα ενημερωμένες για τις επιλογές τους και να γίνονται έτσι πιο εκλεκτικές.

Η αφορμή για το άρθρο του Greg Matos ήταν τα δεδομένα που προέκυψαν από εφαρμογές γνωριμιών, όπου όπως φαίνεται, το 62% των χρηστών είναι άνδρες.

Ποιος ευθύνεται

Στο άρθρο ο ψυχολόγος αναφέρει ένας λόγος για αυτό είναι ότι η κοινωνία αποτυγχάνει να μάθει στα αγόρια τη σημασία της καλής επικοινωνίας με τις γυναίκες και ως εκ τούτου τα τελευταία 30 χρόνια το ποσοστό των ανδρών που παραμένουν μακροπρόθεσμα μόνοι αυξάνεται διαρκώς.

«Αν και για να είσαι ευτυχισμένος δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι σε σχέση, ωστόσο οι άνδρες γενικά είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιής όταν έχουν σύντροφο», αναφέρει, ενώ στατιστικά, οι μοναχικοί άνδρες είναι πιο πιθανό να είναι άνεργοι και οικονομικά ασταθείς.

infowoman.gr