Ονειρεμένο είναι το τοπίο στα ορεινά του νομού Τρικάλων, καθώς οι πλαγιές και οι κορυφές των βουνών έχουν ντυθεί στα λευκά. 

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε να χιονίζει στην περιοχή, αφού η σύντομη σε διάρκεια κακοκαιρία μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής φέρνει πολύ κρύο, βροχές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. 

Όπως φαίνεται στις εικόνες που καταγράφουν οι κάμερες του meteolive.gr και forecastweather.gr, χιονοπτώσεις σημειώνονται σε χωριά του ορεινού όγκου, που αναμένονται να συνεχιστούν μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου. 

Το Περτούλι, το Γαρδίκι, το Νεραϊδοχώρι, τα χωριά του Ασπροποτάμου όπως και της Πύλης, το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου, το καταφύγιο του Κόζιακα είναι πανέμορφα, ντυμένα στα λευκά.

 

 

 

 

Στα πεδινά των Τρικάλων παρά το τσουχτερό κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες δεν προβλέπονται χιονοπτώσεις παρά μονάχα έντονες βροχές.

Ήδη από το πρωί της σημερινής ημέρας, βρέχει ασταμάτητα στην πόλη των Τρικάλων και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, με χιονόνερο μέχρι τις μεταμεσονύχτιες ώρες. 

trikalaenimerosi.gr