Αιχμές για την τοπική οργάνωση της ΝΔ αλλά και το χειρισμό της ήττας στην περιφέρεια άφησε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Ντίνος Κοτρώνης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Για να πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή, εγώ ήμουνα νομαρχιακός σύμβουλος την εποχή που ο Ντίνος Μπάρδας ήταν επίσης νομαρχιακός σύμβουλος αλλά με την παράταξη του Σάκη Παπαδόπουλου, που φυσικά δεν είχε καμιά σχέση με το χώρο της ΝΔ. Είχαμε και επεισόδια τότε, γιατί μας πρόσβαλε ο κ. Μπάρδας ότι μας πετάει ο τότε νομάρχης κ. Βλαχογιάννης ένα κόκκαλο, εμείς το γλύφουμε, και σηκώνουμε ψηλά τα χέρια. Είχαμε αντιδράσει έντονα τότε, όπως είναι λογικό. Αλλά αναρωτιέμαι, αν τότε εμείς γλύφαμε κόκκαλα, αυτός που ήταν αντιπεριφερειάρχης τόσα χρόνια θα έγλυφε…φιλέτα, ανέβηκε κατηγορία.

Ρίχνοντας το βάρος της αποτυχίας μόνο στον Αγοραστό, προετοιμάζει ο Ντίνος Μπάρδας ψυχολογικά τον κόσμο για να προσχωρήσει στον Κουρέτα, αυτή την εκτίμηση κάνω. Εδώ είχε πάει με τον Σάκη Παπαδόπουλο, τι θα φοβηθεί μην χάσει την…παρθενιά, είχε ξαναλλάξει παράταξη και τότε.

Θα πρεπε να λένε κάποια άτομα, έχασα και φεύγω. Οπότε να μην το παρατραβάνε για το πού θα αξιοποιηθούν. Μέχρι και πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων έφυγαν και συνταξιοδοτήθηκαν. Άρα γιατί να μας παίρνει ο πόνος τι θα γίνει με τον Χρήστο Μιχαλάκη κλπ; Δε χάνει η Βενετιά βελόνι. Είναι μεγαλοψυχία να λες έχασα και φεύγω.

Πριν τις εκλογές δεν μίλησα για να μην κάνω ζημιά. Αλλά θέλω να πω ότι δεν ζούμε κι αναπνέουμε στα Τρίκαλα για 5-6 άτομα, είναι πολύ μεγαλύτερος ο χώρος της ΝΔ. Με σημαδεμένη τράπουλα παίζανε τόσα χρόνια, το ψηφοδέλτιο ήταν φτιαγμένο για να βγαίνουν κάποιοι συγκεκριμένοι. Αλλά όταν σκάβεις το λάκκο αλλονών, στο τέλος πέφτεις εσύ μέσα.

Θεωρώ ότι η τοπική του κόμματος πρέπει να είναι ανιδιοτελής και να μην συμμετέχει πουθενά ο πρόεδρος, ούτε σε αυτοδιοίκηση ούτε πχ σε διοίκηση Νοσοκομείου. Ας παραιτηθεί ο Γιάννης Κουτσονάσιος πρώτα από πρόεδρος και μετα να ενδιαφερθεί για τη θέση διοικητή. Πώς θα πείσει τον κόσμο το κόμμα ότι λειτουργεί αξιοκρατικά; »