Έναντι εισιτηρίου θα λειτουργεί στο φετινό Μύλο των Ξωτικών ο υπαίθριος χώρος πάρκινγκ που παραχωρούνταν ως τώρα δωρεάν από τον ιδιοκτήτη στο Δήμο Τρικκαίων για να εξυπηρετούνται οι οδηγοί που επισκέπτονταν το χριστουγεννιάτικο πάρκο, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις στη Λέσχη 97,6 του διευθύνοντος συμβούλου του Ε-Τrikala Οδυσσέα Ράπτη:

«Από φέτος θα υπάρξει χρέωση στο υπαίθριο παρκινγκ απέναντι από το χώρο του Μύλου. Είναι ένα οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί κάποιες προηγούμενες χρονιές δωρεάν για χρήση των επισκεπτών, όμως από φέτος γίνανε και πολλά έργα υποδομής, όπως τουαλέτες, υπάλληλοι υποδοχής και σέρβις. Θα υπάρχει μεγαλύτερη τάξη και υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης. Αυτό που ζήτησα εγώ από τον ιδιοκτήτη είναι να είναι όσο γίνεται πιο χαμηλό το αντίτιμο έστω για την πρώτη χρονιά, ώστε να περαστεί πιο εύκολα στους επισκέπτες.

Εμείς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μια τέτοια επένδυση, καθώς ήδη πληρώσαμε πολλά χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησάκι. Μέχρι κι από τα πιθανά κέρδη ‘χρησιμοποιήσαμε’ κεφάλαια, ώστε να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε τον Μύλο φέτος. Γι αυτό ζητάμε από όλους να μας βοηθήσουν, ζητάμε από την πόλη να…ανοίξει όπως λέμε, ώστε να έρθει περισσότερος κόσμος και να εξυπηρετηθεί, και αν μπορούν και τα καταστήματα να βοηθήσουν το Μύλο των Ξωτικών.

Στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι οι ίδιοι με πέρυσι οι συμμετέχοντες που θα έχουν τα μαγαζιά μέσα στο πάρκο, και στα ενοίκια τους υπήρξε μια αύξηση περίπου 10%.»