Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά απέστειλλε ο Πρώην Αντινομάρχης και Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μπάμπης Δεληλίγκας, ζητώντας απαντήσεις για την αδράνεια των ενεργειών της δημιουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, από την δωρεά που έχει κάνει ο ίδιος μαζί με την σύζυγό του στον Δήμο. 

Συγκεκριμένα, ο κ.Μπάμπης Δεληλίγκας αναφέρει τα εξής: 

"Κύριε Δήμαρχε, Νίκο Σακκά αναλάβατε Δήμαρχος μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Παπαστεργίου κατόπιν ψηφοφορίας της δημοτικής ομάδας μέχρι 31-12-2023, και υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Κύριε Δήμαρχε γνωρίζετε πολύ καλά την δωρεά που κάναμε εγώ και η σύζυγός μου Γιάννα στο Δήμο Τρικκαίων για να δημιουργηθεί κέντρο για όλα τα παιδιά του νομού. Όταν έγινε η δωρεά, εσείς δεν ήσασταν δημοτικός σύμβουλος, και θέλω να σας ενημερώσω από την αρχή πώς ξεκίνησε η δωρεά, για να γνωρίζουν οι Τρικαλινοί πολίτες.

Στις 13-12-2017 πήγαμε με την γυναίκα μου στον Σύλλογο «Ελπίδα» και τους ανακοινώσαμε την επιθυμία μας να προχωρήσουμε σε δωρεά, για όλα τα παιδιά του νομού Τρικάλων την οποία και δέχτηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση. Μας είχαν πει ότι είχαν πάει στον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, μια εβδομάδα νωρίτερα και του ζήτησαν να τους δώσει μια αίθουσα για τα παιδιά. Η απάντηση του δημάρχου προς τον Σύλλογο ήταν «βρείτε μου εσείς μια αίθουσα και θα σας την φτιάξω αμέσως». Ο Δήμαρχος τους πρότεινε το «παλιό» δημοτικό σχολείο στο χωριό Πατουλιά. Αμέσως μετά ο Σύλλογος «Ελπίδα» πήγε στο γραφείο του δημάρχου, και τον ενημέρωσε για την δωρεά που θα κάναμε, και στις 31-01-2018 έγινε η πρώτη συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου με τους Συλλόγους, έπειτα ξεκίνησαν οι διαδικασίες. Στις 24-04-2018 ενημερώθηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων για την δωρεά. Στις 18-09-2018 αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο για την δωρεά. Σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο που συζητήθηκε η δωρεά, προσωπικά εμένα και την γυναίκα μου, δεν μας κάλεσαν να παραβρεθούμε. Τυχαία βρέθηκα το πρωί στο δημαρχείο και με βρήκε ο τότε Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Λάππας και μου είπε το βράδυ συζητάμε το δικό σας θέμα. «Απάντηση» δεν του έδωσα. Την πικρία που ένιωσα την «κατάπια». Παραβρεθήκαμε με την γυναίκα μου στο δημοτικό συμβούλιο. Πριν ξεκινήσει το δημοτικό συμβούλιο, έξω στο προαύλιο του Δημαρχείου, κάθονταν στο παγκάκι οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Καίκης και Σπανός, και μας ρώτησαν πώς και βρεθήκατε εδώ και αν έχετε κάποιο θέμα, Τους απάντησα: Δεν λάβατε πρόσκληση για το δημοτικό συμβούλιο; Και η απάντηση ήταν ναι. Στην πρόσκληση δεν αναφέρονταν το όνομα το δικό μου και τη γυναίκας μου. Έγραφε στο θέμα «Δωρεά στον Δήμο για ΑΜΕΑ».

Στις 05-04-2019 υπογράφτηκε το συμβόλαιο δωρεάς από εμένα και την γυναίκα μου και τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, παρουσία των Συλλόγων ΑΜΕΑ του Ν. Τρικάλων ύστερα από πιέσεις δικές μου. 

Στο Γραφείο του Δήμαρχου με τους Συλλόγους ΑΜΕΑ του Νομού Τρικύκλων την ημέρα της υπογραφής των Συμβολαίων της Δωρεάς, 5-4-2019

Κύριε Δήμαρχε διάβασα στον Πρωινό Λόγο στις 11-06-2020 ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εντάξει το έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το οποίο και τελικώς ενέταξε, κατόπιν και δική σας παρουσίας με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου. Μετά, όσον αφορά το έργο το μπαλάκι το ρίξατε στην Περιφέρεια. Βλέποντας την καθυστέρηση από τον Δήμο και με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Τρίκαλα στις 21-12-2019, συναντήθηκα με τον Σύλλογο «Ελπίδα» και ανέλαβε προσωπικά ο Πρωθυπουργός το έργο, μετά δε από εντολή του στα αρμόδια Υπουργεία, χρηματοδότησαν την Περιφέρεια με το ποσό των 3.000.000 ευρώ, χρήματα τα οποία εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να ολοκληρωθεί το έργο. Όταν η Περιφέρεια ήθελε να ξεκινήσει το έργο ζήτησε τα κλειδιά στις 25-07-2022 και ο δήμαρχος δεν τα έδωσε. Οι εργασίες ξεκίνησαν την 01-08-2022 μόνο για 3 ημέρες και σταμάτησαν μέχρι και μέχρι και σήμερα, και δεν μάζεψαν ούτε καν για τα μπάζα από τα κτίρια που λειτουργούσε παιδότοπος, και μέχρι και σήμερα βρίσκονται ακόμα εκεί.

Κύριε Δήμαρχε αυτό είναι ένα έργο κοινωνικό που αφορά μια ευαίσθητη κατηγορία ανθρώπων. Συμπληρώθηκαν 5μιση χρόνια και δεν πήγε ούτε ένας από την δημοτική αρχή του Δημήτρη Παπαστεργίου, να δεί πού βρίσκεται αυτή η δωρεά και την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου και εσείς προσωπικά που ήσασταν Υπεύθυνος για τα ΑΜΕΑ με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου".