Η  Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ν. Τρικάλων πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση – συζήτηση το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη, με θέμα «Ψυχοσωματικές διαταραχές. Σώμα και ψυχή, μια αδιαίρετη ενότητα».

Η θεματολογία επικεντρώθηκε στο πεδίο της Ψυχοσωματικής, η οποία έχει ως στόχο τη διερεύνηση των ατομικών τρόπων – συνθηκών, μέσα από τις οποίες κάθε άνθρωπος μπορεί να είναι υγιής, να νοσεί και να θεραπεύεται.

Ειδικότερα, ο κ. Μπόγδανος Δημήτριος, Καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων νοσημάτων, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , αναφέρθηκε εκτενώς στα αυτοάνοσα νοσήματα και στις ψυχολογικές επιπτώσεις που αυτά μπορεί να φέρουν στο άτομο. Ταυτόχρονα, τόνισε την ανάγκη για μια ολιστική θεραπευτική προσέγγιση ως προς αυτές τις διαταραχές.

Επίσης, ο κ. Κλεώπας Ιάκωβος, PhD Νευροψυχολόγος, Ψυχαναλυτής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχοσωματικής Αθήνας, αναφέρθηκε σε μία ψυχοσωματική προσέγγιση της υγείας και της ασθένειας, της οποίας κεντρική ιδέα είναι πως Σώμα και  Ψυχισμός, ως αλληλοεξαρτώμενες οντότητες, συνθέτουν   τη συνολική ανθρώπινη υπόσταση.