"Είμαι ο Γιώργος Καταβούτας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ.Τρικκαίων και σε προσωπικό επίπεδο έχω να σας ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη, γιατί το εύρος του φαινομένου απέδειξε ότι αποτύχαμε. Αποτύχαμε ως αιρετοί, ως άνθρωποι που δεν διαβάσαμε το φαινόμενο. Δεν μπήκαμε στη διαδικασία όλοι συνειδητά, εμείς, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η κρατική εξουσία, το κέντρο αποφάσεων να πάρουμε ουσιαστικές αποφάσεις που αφορούν το φαινόμενο της αντιπλημμυρικής δράσης".

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Γιώργος Καταβούτας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ.Τρικκαίων, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη.

Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα που μονοπώλησε τη συνεδρίαση ήταν εκείνο των καταστροφικών πλημμυρών στην πόλη και σε περιοχές του Δήμου Τρικκαίων από την σφοδρή κακοκαιρία Ντανιέλ. Η αίθουσα από νωρίς κατακλύστηκε από πολίτες, που εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τις καταστροφές που υπέστησαν τα σπίτια τους, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Δημοτική Αρχή για τον κακό χειρισμό στην αντιμετώπιση των πλημμυρών.    

Με διάθεση αυτοκριτικής ο Αντιδήμαρχος Έργων είπε πως τα Τρίκαλα πλημμύρισαν από λάθη τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας, αλλά κυρίως της κεντρικής εξουσίας, η οποία δεν έχει μπει στη διαδικασία να κάνει έργα ουσιαστικά. Υπάρχουν μελέτες για σημεία που πλημμύρισαν, όπως η Γέφυρα Αρριανού και το τμήμα της πόλης στο Μαιευτήριο.

Για αυτές τις μελέτες οφείλαμε να κυνηγήσουμε χρηματοδοτήσεις, να ψάξουμε για χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το Ταμείο Ανάκαμψης ή κάποια άλλα, έτσι ώστε να τρέξουν πιο γρήγορα. Δεν έγιναν, έμειναν στα συρτάρια. Πρέπει να τρέξουν άμεσα, αυτός είναι ο στόχος της Δημοτικής Αρχής. Να αλλάξει η τεχνική ατζέντα έτσι ώστε να διορθώσουμε ανορθογραφίες που αφορούν στον Ληθαίο.  

Ο κ. Καταβούτας τόνισε την σημασία της συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου "να διαβάσουν" τα ποτάμια, όπως είπε χαρακτηριστικά, γύρω από τους όγκους νερού που διοχετεύονται σε κοίτες ποταμών, όπως του Ληθαίου, αλλά και την συμβολή φραγμάτων για την αποτροπή πλημμυρών, που παραμένουν όμως ανενεργά. 

Το ζήτημα έχει να κάνει με το αύριο και σκύβουμε όλοι το κεφάλι μας απέναντι στις ευθύνες μας. Πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία να πιέσουμε την κεντρική εξουσία να λάβει τα μέτρα της απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, γιατί ένας Δήμος και μια Περιφέρεια μόνοι τους δεν έχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία έτσι ώστε να τρέξουν αυτά τα έργα, ανέφερε ο Γιώργος Καταβούτας κλείνοντας την τοποθέτησή του. 

trikalaenimerosi.gr