Έξι βαθμούς κάτω έπεσε η θερμοκρασία χθες Κυριακή στα Τρίκαλα σε σχέση με την μέγιστη τιμή του Σαββάτου, όπως κατέγραψε ο αυτόματος σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr., που είναι εγκατεστημένος στο Φρούριο. Έτσι, από τους 39,2 ο υδράργυρος κατέβηκε στους 33,1 βαθμούς Κελσίου, με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι αισθητή στην πόλη. 

Με παρόμοιες τιμές προβλέπεται η νέα εβδομάδα, που ξεκινά σήμερα Δευτέρα 7 Αυγούστου, καθώς οι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι που θα πνέουν θα αποτρέψουν την άνοδο της θερμοκρασίας.  

Η σημερινή ημέρα θα περάσει με λιακάδα στον ουρανό και με το θερμόμετρο τις μεσημβρινές ώρες στους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ νωρίς το πρωί θα βρίσκεται στους 19 βαθμούς. 

Οι άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ τις βραδινές ώρες. 

Οι επόμενες ημέρες, κυρίως από την Τετάρτη 9 Αυγούστου και έπειτα, θεωρούνται επικίνδυνες καθώς τα δυνατά μελτέμια του Αυγούστου αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. 

Σχετικά με την θερμοκρασία από το Σάββατο 12 Αυγούστου μέχρι και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, την μεθεπόμενη Τρίτη, θα σημειώσει άνοδο μέχρι τους 36-37 βαθμούς Κελσίου. 

Όπως περιγράφει ο προγνώστης Σάκης Αρναούτογλου, η θερμοκρασία από την Κυριακή 13 Αυγούστου θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου αλλά και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη, μέχρι τους 36 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, όπως επισημαίνει στους κλειστούς κάμπους θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη από τις προβλεπόμενες, οπότε είναι πιθανό στην περιοχή των Τρικάλων να σημειωθεί ακόμη πιο υψηλή θερμοκρασία. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον skaikairos, από την Τετάρτη 16 Αυγούστου στα Τρίκαλα η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, μέχρι τους 38 βαθμούς. 

trikalaenimerosi.gr