Ανατριχίλα προκαλούν stories που είχαν δημοσιεύσει στο Instagram τα τρία κορίτσια από το Καστράκι Καλαμπάκας, οι δύο 20χρονες αδελφές και η μεγαλύτερη σε ηλικία ξαδερφή τους, λίγη ώρα πριν τη μοιραία σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Τα κορίτσια φαίνονται στα stories να περιμένουν την αναχώρηση της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 γράφοντας «ίσως φτάσουμε κάποτε».

Στο τέλος του βίντεο, μάλιστα, μια από τις τρεις κοπέλες ακούγεται να λέει «φίλε ποτέ ξανά με τρένο».

Την ίδια ώρα άλλος επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας περιέγραψε τις κινήσεις που έκαναν τα τρία κορίτσια λίγο πριν τη σύγκρουση με το εμπορικό τρένο το βράδυ της Τρίτης.

O 28χρονος Νίκος που καθόταν στο τέταρτο βαγόνι του τρένου είπε στον Alpha ότι «θυμάμαι τα τρία κορίτσια που μπήκαν, άφησαν τις βαλίτσες τους δίπλα σε εμάς».

Σύμφωνα με τον ίδιο τα τρία κορίτσια, η Θώμη και η Χρυσή Πλακιά και η ξαδέρφη τους Αναστασία, είπαν «πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε μέχρι να αδειάσει κάτι» γιατί, όπως είπε, δεν είχαν κάπου να κάτσουν.

Ταυτοποιήθηκε η μία σορός των δίδυμων κοριτσιών

Το πρωί της Παρασκευής η Τρικαλινή δικηγόρος Χριστίνα Μητρονάτσιου μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ράδιο Ζυγός, ανέφερε πως ταυτοποιήθηκε μέρος της σορού της μίας εκ των δίδυμων κοριτσιών της οικογένειας Πλακιά, που χάθηκαν κατά τη φονική σιδηροδρομική σύγκρουση των Τεμπών.

Η κυρία Μητρονάτσιου είναι συνεργάτιδα του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, ο οποίος χθες Πέμπτη έκανε γνωστό πως αναλαμβάνει την εκπροσώπηση των τριών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, των οικογενειών Νίκου και Δημήτρη Πλακιά. Μιλώντας σε ΜΜΕ ο κ.Κούγιας ανέφερε πως "τα παιδιά είναι εξαϋλωμένα. Αντί για να κάνουν κηδείες οι άνθρωποι αυτοί, που έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα ανεγείρουν μια εκκλησία, στο τόπο όπου ζουν το Καστράκι". 

trikalaenimerosi.gr με πληροφορίες από protothema.gr