Από αρκετό κρύο τις πρωινές και βραδινές ώρες που δυσκολεύει τον υδράργυρο να ανέβει το μεσημέρι και να ζεστάνει την ατμόσφαιρα, χαρακτηρίζεται ο καιρός των τελευταίων ημερών στα Τρίκαλα. Παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, στην περιοχή τσουχτερό είναι το κρύο αφού οι ελάχιστες τιμές κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα. 

Το πρωινό της Παρασκευής η πόλη των Τρικάλων ξύπνησε με το θερμόμετρο να καταγράφει την θερμοκρασία των 2 βαθμών Κελσίου, ενώ παγωνιά επικρατεί στα ορεινά του νομού. Στο χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου ο υδράργυρος έπεσε στους -3,5 βαθμούς, ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα στον 1 βαθμό κάτω από το μηδέν. 

Οι ίδιες καιρικές συνθήκες προβλέπεται πως θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες στα Τρίκαλα. Η πρώτη ημέρα του χρόνου, Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023, θα είναι ηλιόλουστη όπως και η νέα εβδομάδα. Ωστόσο, αισθητό θα είναι το κρύο αφού δεν αναμένεται άνοδος ως προς τις ελάχιστες τιμές, ενώ οι μέγιστες προβλέπονται μέχρι τους 15 βαθμούς Κελσίου. Κυρίως τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στην πόλη, λόγω ομίχλης. 

trikalaenimerosi.gr