Το Σάββατο το μεσημέρι θα ξεκαθαρίσει ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Γιώργος Ηλιάδης την κάθοδο του στο Δήμο Τρικκαίων. Όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 έχει δεχθεί σχετικές παροτρύνσεις και από την νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος αλλά και από τον πρώην δήμαρχο κ. Λάππα:

«Έγινε μια προσέγγιση και από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όπως και από την επιτροπή που είχε συσταθεί από τους κυρίους Λάππα-Παπαθανασίου-Ξάφου, και μου κάνανε την τιμητική πρόταση να ηγηθώ ενός ψηφοδελτίου για το Δήμο Τρικκαίων.

Ζήτησα ένα χρονικό περιθώριο για να σκεφθώ τι θα πράξω, καθώς προέρχομαι και από την προεκλογική περίοδο των εθνικών εκλογών. Όπως έχω δηλώσει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις μου, είμαι στρατιώτης της παράταξης και όπου μου ζητηθεί θα προστρέξω. Την απάντηση μου λοιπόν, θα τη δώσω το μεσημέρι του Σαββάτου.

Έχω μιλήσει με αυτοδιοικητικούς ανθρώπους, όπως και με ανθρώπους της κοινωνίας, με παροτρύνουν και μου έχουν ήδη δηλώσει τη στήριξη τους, όμως την οριστική μου απάντηση θα τη δώσω μεθαύριο Σάββατο. Τονίζω πάντως ότι αν δώσω θετική απάντηση, θα ανακοινώσω και έναν πολύ μεγάλο αριθμό υποψηφίων άμεσα, ίσως περισσότερους κι από όσους ανακοίνωσε ο κ. Σακκάς ήδη.

Θα είναι πολύ σημαντικό να πάει η παράταξη μας ενωμένη και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα περιμένω να με στηρίξουν όλοι από την παράταξη μας εδώ, γιατί όπως έτρεξα για το κόμμα στις εθνικές εκλογές θα είναι λογικό να δεχθώ και την στήριξη όλης της παράταξης μας τώρα.

Κάποια άτομα από την υπάρχουσα παράταξη του Κώστα Κρεμμύδα με έχουν ήδη καλέσει και θα συμμετέχουν στην προσπάθεια μου. Ο κ. Σπανός δεν θα ασχοληθεί με την υποψηφιότητα μου, έχει δηλώσει ότι υπάρχει μια επαγγελματική υποχρέωση να βρίσκεται κάπου αλλού, δικαίωμα του είναι. Δεν νομίζω ότι είναι πληγή κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να είναι μαζί μας αλλά είναι κάτι που γίνεται συχνά, καλή επιτυχία σε ό,τι αποφάσισε.

Έχω μιλήσει και έχω κάνει κάποιες συζητήσεις και με τον χώρο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρχουν άτομα από όλους τους πολιτικούς χώρους, οπότε δε νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ να μην στηρίξει μια υποψηφιότητα μου.»