Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλης στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Στουρναραίικα και στην περιοχή Αϊ Λιας, αφού από την Παρασκευή 25 Αυγούστου που ξέσπασε, άμεσα κινητοποιήθηκε ο Μηχανισμός του Δήμου Πύλης μέσω της Πολιτικής Προστασίας, υπό του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. ΧρήστουΖιάκα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Στο τόπο της πυρκαγιάς και παρά το δύσβατο της περιοχής, μετέβησαν τα υδροφόρα αυτοκίνητα του Δήμου Πύλης, να συνδράμουν μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης στην κατάσβεσή της.

Σο έργο της κατάσβεσης στο διήμερο των επιχειρήσεων μαζί με τις ισχυρές πυροσβεστικές Δυνάμεις, συνέβαλαν και οι Πρόεδροι των Όμορων Κοινοτήτων Βροντερού κ. Νικόλαος Χρυσόμαλλος, Ελάτης κ. Κωνσταντίνος Μπρίζης, Καλογήρων Ιωάννης Γεωργομάνος και Στουρναρέικων κ. Γεωργία Λαμπρογεώργου.

Η υδροφόρα του Δήμου Πύλης βοηθούσε για την άμεση αναπλήρωση του νερούτων πυροσβεστικών οχημάτων, τροφοδοτούμενη με νερό από κρουνό της Ελάτης.
Να σημειώσουμε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Ζιάκας ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Μαράβακαι τον αντιοεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη και τους ενημέρωνε για την εξέλιξη.

Από ότι μας δήλωσε, ο Διοικητής της Π.Υ. Τρικάλων κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου το πρωί του Σαββάτου η εικόνα ήταν σαφώς βελτιωμένη στον χώρο της πυρκαγιάς χωρίς να υπάρχει ενεργό μέτωπο. Παρέμεναν όμως οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις των παραπάνω Υπηρεσιών για να ελέγχουν το τμήμα περιμετρικά της πυρκαγιάς, για αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπύρωση.

Οι Επικεφαλείς και Συντονιστές της κατάσβεσης της φωτιάς ήταν ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Τρικάλων Πύραρχος Ευάγγελος Τσορλίδας ο Διοικητής της Π.Υ. Τρικάλων κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου και ο Προϊστάμενος του Π.Κ. Πύλης κ. Γεώργιος Καραχάλιος.