Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 Τρικάλων αναφέρει τα εξής: 

Οι εικόνες και τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν, από το σταθμό στο Μοναστηράκι, με 20-30 άτομα μαυροντυμένα, με καλυμμένα τα πρόσωπα, κρατώντας κοντάρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, να επιτίθενται σε αντιφασίστες και διερχόμενους πολίτες, κρατώντας μπιτόνι βενζίνης και απειλώντας  ότι  «θα σας κάψουμε όλους ζωντανούς» ή βυσσοδομούσαν στην μνήμη νεκρών αγωνιστών προκαλώντας με τη φράση «Που είναι τώρα ο Φύσσας μωρή;» δεν είναι ασφαλώς οι εικόνες και τα στιγμιότυπα για τα οποία η κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι περήφανη. Ή μήπως όχι;

Ο υπουργός ΠΡΟ ΠΟ και η Ελληνική Αστυνομία είναι έκθετοι αναφορικά με τις δηλώσεις περί προετοιμασίας του μηχανισμού για να αποτραπούν οι φασιστικές συγκεντρώσεις. Από το αποτέλεσμα καταλαβαίνουμε πως η ΕΛΑΣ -κατ’ εντολή προφανώς του αρμόδιο υπουργού κ. Οικονόμου- έριξε πολλαπλάσιο βάρος δυνάμεων στο να εμποδίσει τις συγκεντρώσεις του αντιφασιστικού κινήματος, με τις γνωστές μεθόδους προληπτικών προσαγωγών, φραγμών από κλούβες των ΜΑΤ και καταστολής όπου χρειάστηκε, την ίδια ώρα που οι φασίστες αλώνιζαν στο κέντρο της Αθήνας και ξυλοκοπούσαν ανθρώπους κάτω από τα μάτια της Ελληνικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται αρκετά άτομα στο Νοσοκομείο Γεννηματάς χτυπημένα σοβαρά. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα που η κυβέρνηση στην οποία ηγεμονεύει η ακροδεξιά της κλίκα (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης), θα πρέπει να μας απαντήσει:

– Πώς βρέθηκαν οι φασίστες στο Μοναστηράκι, σε συγκροτημένο σώμα με αντικείμενα και δεν τους πήρε κανένας χαμπάρι;

– Γιατί όλες οι δυνάμεις της Αστυνομίας ήταν στα Πευκάκια, τη Νέα Ιωνία και το Νέο Ηράκλειο, γύρω από αντιφασίστες, ενώ ομάδες φασιστών σε άλλα σημεία μπόρεσαν και έκαναν κανονικά συγκεντρώσεις και μάλιστα υπό τη διακριτική επιτήρηση της ΕΛ.ΑΣ. η οποία δεν προέβη σε καμία προληπτική προσαγωγή, σε καμία σύλληψη και φυσικά σε καμία βιαιοπραγία εναντίον των νεοναζί (όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τους 100 Κροάτες νεοναζί που σκότωσαν τον Μιχάλη έξω από το γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας) ;

Αντιλαμβανόμαστε ότι η Κυβέρνηση έριξε πολλαπλάσιο βάρος στο να εμποδίσει το αντιφασιστικό κίνημα να συγκεντρωθεί -και παρόλα αυτά η απαγόρευση έπεσε στο κενό- και επέτρεψε στους φασίστες να πραγματοποιήσουν επιθέσεις την ίδια ώρα σε άλλα σημεία της Αθήνας.

Τις προηγούμενες ημέρες η Κυβέρνηση επέλεξε να κρατήσει ίσες αποστάσεις, απαγορεύοντας τις δύο συγκεντρώσεις. Χθες η Κυβέρνηση διάλεξε πλευρά και πήρε θέση απέναντι στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις. Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή που έκανε η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Την ώρα που 16χρονο κορίτσι που συμμετείχε σε αντιφασιστική πορεία  στο Νέο ηράκλειο νοσηλεύεται σε ΜΕΘ κτυπημένο με θλαστικά τραύματα στο κρανίο , τη στιγμή που αλήτες που φοράνε στολές των ΜΕΑ ξυλοκοπούν πεσμένο στο έδαφος και μάλλον αναίσθητο αντιφασίστα διαδηλωτή στην Πλατεία Βικτωρίας το ό,τι ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε να είχε υποβάλει την παραίτησή του αναλαμβάνοντας τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη για το μπάχαλο και τη βαθιά κρυπτοφασίζουσα συμπεριφορά που επιδεικνύουν όλο και περισσότερα στελέχη των δυνάμεων καταστολής της Ελληνικής αστυνομία.

Σε κάθε άλλη περίπτωση μας δίνεται η δυνατότητα να πούμε ότι η Κυβέρνηση μάλλον λειτουργεί ως θεματοφύλακας των φασιστικών συγκεντρώσεων, και αυτό είναι μια επικίνδυνη διολίσθηση για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

ΥΓ. Τέλος καταδικάζουμε δηλώσεις του τύπου, ότι «οι φασιστικές συγκεντρώσεις δεν είχαν πολύ κόσμο, επειδή πολλοί ομοϊδεάτες των οργανωτών, ήταν απασχολημένοι σε… ένστολη υπηρεσία εκείνη την ώρα»