Ο 6ος Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ” θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, διαδικτυακά. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από τη Β’ Δημοτικού μέχρι και τη Γ’ Γυμνασίου που φοιτούν σε σχολεία όλης της χώρας.

Ο διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» ακολουθώντας τα διεθνή παιδαγωγικά πρότυπα όσον αφορά την βελτίωση της στάσης των μικρών μαθητών στα μαθηματικά λειτουργεί συμμετοχικά και όχι ανταγωνιστικά. Για τον λόγο αυτό το ποσοστό των βραβευθέντων δεν καθορίζεται πανελλαδικά, αλλά είναι το ίδιο (περίπου 20%) για κάθε τάξη στο ίδιο εξεταστικό κέντρο. Στους διακριθέντες μαθητές απονέμεται έπαινος.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό είναι να έχουν γίνει συνδρομητές του περιοδικού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» μέχρι και την Τρίτη 5  Μαρτίου 2024 με δήλωση στο Παράρτημά μας, το οποίο αποτελεί ένα από τα πανελλαδικά κέντρα του διαγωνισμού.

Αναλυτικές οδηγίες για την διεξαγωγή του διαγωνισμού και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού:  http://www.hms.gr/pythagoras/index.html.

Οι μαθητές/τριες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα μας www.emetrikala.gr  ή να  επικοινωνήσουν μαζί μας στο email: emetrikala@gmail.com ή να προσέλθουν στα γραφεία του Παραρτήματος μας (Μ. Μπότσαρη 2, Πλατεία ΟΤΕ, 2ος όροφος) κάθε Παρασκευή 6 - 8 μ.μ.