Μία έκθεση αφιερωμένη στη συμπολίτισσα Ελλη Διβάνη , παρουσιάζεται στο «Μουσείο Τσιτσάνη» από τον Δήμο Τρικκαίων και την κ. Σοφία Διβάνη – Θεοδοσοπούλου.

Στις 25 Μαΐου 2024 τρία χρόνια μετά τον απροσδόκητο χαμό της, η μητέρα της Σοφία σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη θα πραγματοποιήσουν τα εγκαίνια μιας έκθεσης, αφιερωμένης σε έναν ταλαντούχο άνθρωπο που ανακάλυπτε καθημερινά το μυστικό χάρισμά του.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Τσιτσάνη, στους χώρους του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού και θα διαρκέσει από 25 Μαΐου μέχρι 1 Ιουνίου 2024.

Την έκθεση επιμελήθηκαν οι αρχιτέκτονες, Σόνια Χαραλαμπίδου Ομότιμος καθηγήτρια ΕΜΠ και Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Η Έλλη Διβάνη γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1988. Από μικρό παιδί αγαπούσε τα χρώματα, τα πινέλα και τις κατασκευές. Τελειόφοιτη παρουσίασε την πρώτη δημιουργία της στο βιομηχανικού design, με τίτλο «Waves» η οποία βραβεύτηκε από την επιτροπή των καλλιτεχνών του Univercity of Keut – Kent στο Λονδίνο, από όπου αποφοίτησε.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων & Διακόσμηση, ΒΑ in Design στο ΑΚΤΟ από το 2011 έως 2014 ενώ από το 2014 έως 2016 συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές MA in Design Middlesex University.

Τα τελευταία χρόνια από το 2016 έως 2021 φοιτούσε στο P@rt Illustrations όπου η ζωγραφική, η αισθητική και οι Καλές Τέχνες την γοήτευσαν. Η φαντασία, το ταλέντο και η εργατικότητά της, της άνοιξαν τον δρόμο για τη συμμετοχή της σε ομαδικές εκθέσεις: Κύκλος Εικαστικών Τεχνών, Νέας Ερυθραίας, 2016,στην Gallery Genesis στην ομαδική έκθεση με θέμα «Κατακόκκινο ανοιχτό καρπούζι», Ιούλιος 2018 καθώς και το 2019 στην Gallery Genesis στην ομαδική έκθεση με θέμα From Greece with love Greek Souvenir, Ιούλιος 2019.