Η υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ελευθερία Τζανακούλη επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι Θεσσαλοί» με το παρακάτω βίντεο συστήνεται στους Θεσσαλούς, παρουσιάζει μέρος του προγράμματος της παράταξης της και χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να  καλέσει ειδικούς εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία:

"Είμαι η Ελευθερία Τζανακούλη, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, κατάγομαι από τη Λάρισα και εργάζομαι από τα φοιτητικά μου χρόνια ως Δημοσιογράφος. 

Μετά την ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού μου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και έχοντας βιώσει το πολύπαθο σύστημα υγείας από κοντά, πήρα την απόφαση να ασχοληθώ δυναμικά με τα κοινά, έχοντας ως στόχο να επαναφέρω στην ατζέντα το ζήτημα της δημιουργίας Ογκολογικού Κέντρου στη Θεσσαλία.  

Σήμερα είμαι επικεφαλής, και ίση μεταξύ ίσων, μίας κίνησης πενηντατεσσάρων ενεργών πολιτών που προέρχονται και από τις πέντε περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας. 

Στο σύντομο διάστημα που μεσολάβησε από την ανακοίνωση του συνδυασμού μας έως και σήμερα, η περιφέρεια μας δοκιμάστηκε από σοβαρές καταστροφές, που είναι πιθανό να αφήσουν το αποτύπωμα τους ακόμη και στις γενεές που θα έρθουν.  

Βρισκόμενοι στο μέτωπο των εξελίξεων από την πρώτη ώρα, πήραμε την απόφαση να απέχουμε από οποιαδήποτε υποσχεσιολογία απέναντι στους πληττόμενους πολίτες.  

Καταγράφουμε τα προβλήματα του κόσμου διαρκώς, ενημερώνουμε τους αρμοδίους και κάνουμε προτάσεις όπου είναι δυνατόν για την καλύτερη επίλυση τους.  

Σε αυτή τη φάση πέραν της καταγραφής των ζημιών και των αποζημιώσεων πρέπει να  επιταχυνθεί η απομάκρυνση του σημαντικού ζωικού κεφαλαίου που έχει χαθεί και η  μετεστέγαση των ανθρώπων που έχουν μείνει δίχως σπίτια.  

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι έχουν καταγραφεί σημαντικά υγειονομικά ζητήματα με προεξάρχουσες τις γαστρεντερίτιδες και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού και απαιτείται υγειονομική επαγρύπνηση και εντατικότερη ενημέρωση του κόσμου. 

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει αναλάβει το ίδιο πλέον με ειδική τροπολογία να ανασυγκροτήσει τάχιστα τις υποδομές της Θεσσαλίας, υποβαθμίζοντας το ρόλο του νυν Περιφερειάρχη και των συνεργατών του. 

Και εμείς πιστεύουμε ότι αυτό ήταν θεμιτό μετά από όλα όσα έχουν διαδραματιστεί και τα οποία πλέον διερευνά η δικαιοσύνη. 

Χαιρετίζουμε επίσης την απόφαση της κυβέρνησης να καλέσει επιτέλους ειδικούς εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, οι οποίοι θα αναλάβουν να εκπονήσουν ένα σχέδιο αποκατάστασης για την πλημμυρισμένη λεκάνη απορροής της Θεσσαλίας.

Αυτό προφανώς και ήταν απαραίτητο από την περίοδο των καταστροφών του Ιανού ακόμη, δηλαδή πριν από τρία χρόνια, αλλά κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις ή υπερτίμησαν τις δυνάμεις τους και το πληρώνουμε όλοι τώρα. 

Θέλουμε επίσης να ρωτήσουμε, τους εμπλεκόμενους φορείς τι ακριβώς θα γίνει από δω και πέρα σε περίπτωση που ξανά βρέξει?Μπορεί κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα σε ποια σημεία κινδυνεύει η Θεσσαλία?  

Και τέλος, δοθείσης της ευκαιρίας να αναφερθούμε σε ένα άλλο μείζον θέμα που πλήττει έντονα τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Το φαινόμενο της ξηρασίας - το οποίο επιτείνει τόσο τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές αλλά και υποβαθμίζει σταδιακά την ποιότητα της θεσσαλικής γης και της τοπικής οικονομίας.    

Ίσως, είναι η κατάλληλη ευκαιρία μαζί με όλα τα άλλα να επανεξετάσουμε το θέμα της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου και της ολοκλήρωσης των συνοδών αντιπλημμυρικών του έργων. 

Είναι ειρωνεία μια περιφέρεια που πλήττεται από έλλειψη νερών να καταποντίζεται από πλημμύρες".