Διαφορετικές είναι οι απόψεις που έχουν αρχίσει να εκφράζονται γύρω από την επόμενη ημέρα στον Δήμο Τρικκαίων, μετά την υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου. 

Ο πρώην Δήμαρχος, πλέον, φεύγοντας από το Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης άφησε σαφείς οδηγίες για την διάδοχη κατάσταση, που όπως φαίνεται δεν συμμερίζονται κάποιοι από την δημοτική ομάδα του. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του είπε πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου Δημάρχου από την ομάδας μας, την Επανεκκίνηση, που θα τρέξει το Δήμο και θα είναι ο ίδιος που θα διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των Τρικαλινών τον Οκτώβρη. Μια άποψη, όμως, που δεν βρίσκει όλους σύμφωνους, καθώς υπάρχουν και φωνές που λένε πως θα μπορούσε να βρεθεί ένα πρόσωπο εκτός ομάδας που θα διεκδικήσει και θα κερδίσει τελικώς τον Δήμο στις επερχόμενες εκλογές. 

Το πρωί της Τετάρτης στη Λέσχη 97,6 στελέχη της δημοτικής παράταξης μίλησαν για την επόμενη ημέρα στον Δήμο και τον διάδοχο ή την διάδοχο του Δημήτρη Παπαστεργίου, εκφράζοντας διαφορετικές απόψεις σχετικώς με την προέλευση του επόμενου υποψήφιου δημάρχου τόσο από τον συνδυασμό που άφησε πίσω ο Δημήτρης Παπαστεργίου, όσο και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Άκης Αναστασίου που είναι υπέρμαχος της άποψης του πρώην δημάρχου, ανέφερε τα εξής: 

«Υπάρχει μια καλή κατεύθυνση, και θα συνεχιστούν όλα τα έργα κανονικά. Συγκεκριμένα τελειώνει η ΔΕΥΑΤ από τη Γαριβάλδη σε 5 μέρες, και μπαίνει έπειτα η τεχνική υπηρεσία να φτιάξει τα νέα πεζοδρόμια και την ασφαλτόστρωση.

Εγώ τάσσομαι υπέρ της λύσης να οδηγήσει το συνδυασμό μας στις επόμενες εκλογές, αυτός που θα προκύψει ως επικεφαλής από τις δικές μας εσωτερικές εκλογές. Θα είμαστε ενωμένοι, πάνω από το πτώμα μου να γίνει οτιδήποτε που θα διαλύσει την ομάδα μας. Δεν δέχομαι από κανέναν να κάνει πράγματα πίσω από την πλάτη της Επανεκκίνησης. Εμείς οι ίδιοι θα διασφαλίσουμε την ενότητα, αλίμονο σε όποιον μας δημιουργήσει προβλήματα μέσα στο συνδυασμό. Θα υπερασπιστώ την ενότητα της παράταξης.

Στην παράταξη μας ο κ. Παπαστεργίου ήταν σαν τον Μαραντόνα, οπότε ευκαιρία πλέον θα είναι η ομάδα μας να βγάλει και τον…Μέσι, και να βγούνε μπροστά στελέχη που να δώσουν στον κόσμο αυτό που προσέφερε και ο κ. Παπαστεργίου.»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Έφη Λεβέντη, λέγοντας τα εξής:

«Η ομάδα που μένει πλέον χωρίς τον Δημήτρη Παπαστεργίου, οφείλει πλέον να συνεχίσει αυτά που φτιάξαμε και πρέπει να τα τελειώσουμε. Τίποτε δεν θα μείνει στη μέση.

Θα είμαστε ενωμένοι και δυνατοί, και θα βρούμε την πιο σωστή και κατάλληλη λύση. Θέλω να είναι μέσα από την ομάδα μας ο επόμενος επικεφαλής, είμαστε όλοι πολύ αξιόλογα άτομα. Καλό θα ήταν να είναι μια η υποψηφιότητα, ώστε να μην μπούμε σε κανένα δίλημμα και να υπάρξει η στήριξη από όλους.»

"Η ομπρέλα όλων μας εξακολουθεί να είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου", τόνισε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Αλεστά:

«Σίγουρα δεν θέλει κανείς μας να γίνει διάσπαση, και σκοπός είναι το καλό της ομάδας και γενικά της πόλης, γι αυτό δουλεύουμε τόσα χρόνια. Υπάρχει συνέχεια και θα την διατηρήσουμε.

Είμαστε καλή ομάδα, φίλοι και συνεργάτες, και εγώ πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Θα εκλέξουμε όμως τον καλύτερο. Η ομπρέλα όλων μας εξακολουθεί να είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου.»

Διαφορετική, ωστόσο, είναι η άποψη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Παναγιώτου, που μιλά για ένα νέο πρόσωπο που θα ηγηθεί του συνδυασμού, εμπλέκοντας στις διαδικασίες διαδοχής τα βουλευτικά γραφεία των Τρικάλων. 

«Κατά την άποψη μου, θα πρέπει να δούμε προσεκτικά τι κάνουμε για την συνέχεια της παράταξης μας. Έχουμε καλά στελέχη, αλλά δεν πρέπει να είμαστε ένα κλειστό κλαμπ εμείς οι 26 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. Τη λύση ίσως πρέπει να τη δώσει και η κοινωνία, ίσως δηλαδή να υπάρχει ένας πολύ καλύτερος ημών, ο οποίος να μην ασχολήθηκε ως τώρα με τα κοινά, και να απελευθερωθεί αυτή τη στιγμή. Μπορεί να προκύψει μια εξαιρετική υποψηφιότητα, που να εγγυηθεί και τη νίκη και την ενότητα, τι θα πούμε τότε ότι όχι εμείς πρέπει μέσα από την παράταξη να αποφασίσουμε;

Όσοι συνάδελφοι μου εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη διαδοχή, πρέπει να μας πουν τι οραματίζονται για την επόμενη θητεία, τι απόψεις έχουν, πώς θα τα πετύχουνε. Πρέπει να τα ακούσουμε όλα αυτά. Είναι άλλο το ζήτημα ποιος θα αντικαταστήσει τον κ. Παπαστεργίου μέχρι 31/12, και άλλο το ζήτημα ποιος θα είναι εκείνος που θα ηγηθεί στις επόμενες εκλογές και να μας οδηγήσει στη νίκη. Γνώμη μου είναι να διαφοροποιήσουμε αυτά τα δυο θέματα.

Τα πολιτικά γραφεία της ΝΔ του Νομού μας, προφανώς και δεν θα μείνουν απ έξω από αυτή τη διαδικασία. Και οι ίδιοι βουλευτές να ήθελαν να μείνουν απ έξω, οι αμέσως εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από κάποια γραφεία, θα τους αναγκάσουν να ασχοληθούν. Πάντα είχαμε εμπλοκή των βουλευτικών γραφείων, και πάντα θα έχουμε. Είναι δεδομένο ότι ένας τοπικός βουλευτής θα θέλει να έχει τις επιρροές του σε πρόσωπα και στελέχη σε ένα Δημαρχείο.»

trikalaenimerosi.gr