Στα πλαίσια υποδοχής Τούρκων καθηγητών και  μαθητών (πρόγραμμα ERASMUS+) που υλοποιεί η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων με σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττάλειας, υλοποιήθηκαν στο 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, έξι δίγλωσσες δειγματικές διδασκαλίες.

Η πρώτη δειγματική διδασκαλία με θέμα τον νόμο του Ohm, υλοποιήθηκε ομαδοσυνεργατικά στο εργαστήριο φυσικών επιστημών, την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, με τους μαθητές του τμήματος Β2, στο μάθημα  Φυσικής γενικής παιδείας, από τον εκπαιδευτικό κ. Θεόδωρο Γάκη ΠΕ0401.

Στις 21 Μαρτίου 2024, ημέρα Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Β2 Θετικής κατεύθυνσης, η δεύτερη  δειγματική διδασκαλία με θέμα τη μελέτη της υπερβολής με τη χρήση  λογισμικού Geogebra, από τον εκπαιδευτικό Παναγιώτη Πέτσα ΠΕ03,  παρουσία του Συμβούλου των Μαθηματικών κ. Δημητρίου Θεοχάρη.

Η τρίτη δειγματική διδασκαλία με θέμα τον ρατσισμό, υλοποιήθηκε (με χρήση ψηφιακών μέσων και διαδραστικές μεθόδους -παιχνίδι ρόλων, δραματοποίηση) την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024, στο τμήμα Β2,  στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, από τη φιλόλογο Λουΐζα Παπάντου.

Την Τετάρτη,  27 Μαρτίου 2024, κατά τη διάρκεια της 3ης και 4ης ώρας του ωρολόγιου προγράμματος, στο 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε η τέταρτη δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της Ιστορίας της Α´ Λυκείου με θέμα: «Η Αθηναϊκή Δημοκρατία στην Αρχαία Ελλάδα, οι κύριοι θεσμοί και η επίδρασή τους στη σύγχρονη δημοκρατία»,  από τη φιλόλογο  Παναγιώτα Φασούλα,   παρουσία του Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων και Συμβούλου Εκπαίδευσης παιδαγωγικής και επιστημονικής ευθύνης του σχολείου μας, κ. Αγαθοκλή Αζέλη.

Η  πέμπτη δειγματική διδασκαλία με θέμα πρόσθεση ακέραιων και ρητών αριθμών  με τη χρήση λογισμικού Geogebra, υλοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, στο τμήμα Α1, από τον κ. Αθανάσιο Βράντζα, εκπαιδευτικό  ΠΕ86 και Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Η φιλόλογος Μαρία Λέγγα, στο πλαίσιο του  μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, παρουσίασε την έκτη δειγματική διδασκαλία με θέμα την ερμηνευτική προσέγγιση του κεφαλαίου 21 από τον Μικρό Πρίγκιπα, την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, στο τμήμα Β1.

Ταυτόχρονα υλοποιήθηκαν παράλληλες δράσεις (αθλητικοί αγώνες, ραδιοφωνική εκπομπή, δράση ρομποτικής ) με συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου.

Τον συντονισμό όλων των δράσεων ανέλαβε η εκπαιδευτικός Ελένη Αλεξίου ΠΕ06, υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων.