Ακυρωτέες είναι όλες οι κατασχέσεις λογαριασμών που επιβλήθηκαν σε όλους τους δημότες από τον Δήμο Τρικκαίων το χρονικό διάστημα από το 2016 μέχρι το 2021, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρικάλων. Επιπλέον, ο Δήμος Τρικκαίων δεν μπορεί να προχωρεί σε τέτοιου είδους κατασχέσεις αν και εφόσον δεν αποδείξει ότι οι ειδοποιήσεις αυτές έχουν σταλεί στους φερόμενους ως υπόχρεους με βέβαιο και σίγουρο έγγραφο στοιχείο ότι παρέλαβαν τις ειδοποιήσεις αυτές. 

Τα παραπάνω γνωστοποίησε σε συνέντευξη τύπου στο Hotel Ntina το πρωί της Δευτέρας, ο Τρικαλινός δικηγόρος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, Δημήτρης Παπαθανασίου.

Ως δικηγόρος δύο τρικαλινών πολιτών που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, της Μαρίας Μπάκα και του Γιάννη Πουλιανίτη, ο Δημήτρης Παπαθανασίου αναφέρθηκε στην απόφαση της δημοτικής αρχής για τις κατασχέσεις σε λογαριασμούς πολιτών λόγω οφειλών στον Δήμο από το 2016. Ανάμεσα σε αυτές και η περίπτωση της Μαρίας Μπάκα για οφειλή 178 ευρώ από κλήσεις για παράνομη στάθμευση το 2011, από τον τραπεζικό λογαριασμό της οποίας κατασχέθηκαν 88 ευρώ καθώς μόνο αυτά υπήρχαν δέκα χρόνια μετά. Τότε προσέφυγε στη δικαιοσύνη, με την υπόθεσή της να εκδικάζεται τον Σεπτέμβριο του 2022. Πριν τέσσερις ημέρες από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρικάλων εκδόθηκε η απόφαση, σύμφωνα με την οποία κρίνεται άκυρη η κατάσχεση στον τραπεζικό της λογαριασμό, καθώς όπως αποδείχθηκε από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων δεν υπήρξαν οι σχετικές ειδοποιήσεις για τις περαιτέρω ενέργειές του. 

Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε αναλυτικά τι είπε ο δικηγόρος Δημήτρης Παπαθανασίου, ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων από τα ταμεία του Δήμου προς τους πολίτες που κατασχέθηκαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αφού τα κατασχετήρια έγγραφα του διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών του Δ.Τρικκαίων κρίνονται μη νόμιμα και ακυρωτέα. 

trikalaenimerosi.gr