Οι οργανωτικές τάσεις, η πρακτική αντιμετώπιση των καταστάσεων και η ανάγκη σταθεροποίησης του προηγούμενου καιρού, δίνουν σιγά σιγά τη θέση τους στις ανατρεπτικές διαθέσεις του Υδροχόου. Ήδη από το τέλος Ιανουαρίου ο Ήλιος, στο ασυμβίβαστο και ανεξάρτητο αυτό ζώδιο, προετοιμάζει την υποδοχή άλλων τριών πλανητών. Ο Ερμής στις 5/2, ο Άρης στις 13/2 και η Αφροδίτη στις 16/2 μετακινούνται επίσης στον Υδροχόο φέρνοντας μαζί έναν αέρα ανανέωσης και αλλαγών σύμφωνα με τις Αστρολογικές προβλέψεις Φεβρουαρίου 2024.

Ο τρόπος σκέψης γίνεται λιγότερο πρακτικός και στρέφεται προς τον κόσμο των ιδεών και των ιδανικών. Οι σχέσεις αναζητούν ένα μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας και αποστρέφονται κάθε είδους καταπίεση. Ενώ η  δράση έχει προοδευτικές προεκτάσεις  και προωθεί την αυθεντική έκφραση του εαυτού. Από την άλλη, οι επαναστατικές διαθέσεις της Νέας Σελήνης στις 10/2,  φέρνουν ανατροπές και εντάσεις. Νέα ξεκινήματα που γίνονται βεβιασμένα, κρύβουν απρόβλεπτες παραμέτρους και χρειάζονται προσοχή. Αντίστοιχα, οι μέρες γύρω από τις 14/2 και 17/2 δεν συγχωρούν τις απερίσκεπτες αλλαγές.

Φρόντισε η ελευθέρια έκφρασης που αναζητάς να μην καταπατά τα δικαιώματα των γύρω σου. Η τάση σου να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου πρέπει να συνοδεύεται από ενσυναίσθηση και κατανόηση και των αναγκών των αγαπημένων σου ανθρώπων. Οφείλεις μεν στον εαυτό σου να τον φροντίσεις και να καλύψεις τις δικές σου προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες. Από την άλλη δε, είσαι μέρος ενός ευρύτερου συστήματος, οικογενειακού, επαγγελματικού, κοινωνικού που χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή σου!

Με την Πανσέληνο στις 24/2 η συναισθηματική έκφραση παρεμποδίζεται κι ενώ νιώθεις έντονα συναισθήματα δεν μπορείς εύκολα να τα εξωτερικεύσεις. Η λογική αντιμετώπιση των γεγονότων θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις τη συναισθηματική σου σταθερότητα.

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4): Δράσε ομαδικά

Ο Φεβρουάριος σε βρίσκει με τις επαγγελματικές σου φιλοδοξίες να απασχολούν το μεγαλύτερο μέρος της σκέψης και της δράσης σου. Έχοντας αξιοποιήσει τις ευνοϊκές συγκυρίες που προηγήθηκαν, νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να προωθήσεις τους στόχους και τις επιδιώξεις σου. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Φεβρουαρίου 2024 αναδύουν στην πορεία του μήνα, μια ανάγκη που νιώθεις να αυξάνεται μέσα σου.

Είναι η ανάγκη και επιθυμία να μοιραστείς τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχεις αποκομίσει από τις προσπάθειες σου με περισσότερο κόσμο. Οι ομαδικές δράσεις και η συλλογικότητα, αυτήν την περίοδο έλκουν το ενδιαφέρον σου. Οι ηγετικές σου ικανότητες μπορούν να αναγνωριστούν μέσα από την ομαδική εργασία. Ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή σου παίζουν οι φίλοι σου και η συμβολή τους είναι πιο καθοριστική από όσο νομίζεις για την καλή σου διάθεση. Ακόμη και μια ερωτική γνωριμία μπορεί να προκύψει από φιλικούς κύκλους. Κάθε νέο ξεκίνημα στις 10/2 αξιολόγησέ το με προσοχή.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5): Επιστρατεύσου την υπομονή σου

Η παρουσία πολλών πλανητών σε ζώδια της γης, αλλά και ο Δίας στον Ταύρο, έδωσαν – και συνεχίζουν να δίνουν – για αρκετές μέρες μέσα στο μήνα που ξεκινά, ευκαιρίες επέκτασης και επίτευξης των στόχων σου. Η επιμονή και η σταθερότητά σου είναι χαρίσματα που σε μεγάλο ποσοστό ευθύνονται για την ικανότητά σου να δουλεύεις σκληρά και να προωθείς το έργο σου. Σύμφωνα με τις Αστρολογικές προβλέψεις Φεβρουαρίου 2024, το πρώτο μισό του μήνα ενδείκνυται περισσότερο για επικοινωνία, συναναστροφές, επαφές και δραστηριότητες.

Από εκεί και έπειτα, ο μήνας φέρνει περισσότερες εντάσεις και εμπόδια. Η επικοινωνία με συνεργάτες και συναδέλφους παρεμποδίζεται, ενώ επικρατεί ασυνεννοησία και διαφωνίες μέχρι τις 23/2. Ιδιαίτερα γύρω στα μέσα του μήνα πρόσεξε τα λόγια σου, αλλά και τις αντιδράσεις σου σε αυτά που θα ακούσεις. Μην αφήνεις εμμονικές σκέψεις να σε παρασύρουν σε άστοχες κινήσεις και εκδικητικές πράξεις. Οι ευκαιρίες για εξέλιξη και άνοδο δεν λείπουν, όμως αυτή την περίοδο έχουν σημασία οι συγκροτημένες κινήσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6): Πρωτότυπες ιδέες προωθούν τα σχέδιά σου

Με αρκετές οικονομικές έννοιες από τον προηγούμενο μήνα να σε απασχολούν ακόμη, ξεκινά ο φετινός Φεβρουάριος. Μέχρι σχεδόν τα μέσα του μήνα κοινά οικονομικά ζητήματα, χρέη, κληρονομικά θέματα κ.α. ζητούν σωστή διαχείριση. Από εκεί και έπειτα με την παρουσία Ερμή, Αφροδίτης και Άρη στον Υδροχόο, η ενέργειά σου απελευθερώνεται! Η επικοινωνία με τους άλλους βελτιώνεται. Οι σχέσεις σου περνούν σε καλύτερη φάση κι εσύ η ίδια νιώθεις δυνατή και έτοιμη να διεκδικήσεις αυτά που θέλεις.

Η Νέα Σελήνη στις 10/2 συνδέεται με νέα ξεκινήματα, που όμως χρειάζονται καλή προετοιμασία. Αξιοποίησε την εύνοια του σύμπαντος γύρω στις 22/2, ειδικά αν είσαι γεννημένη το πρώτο δεκαήμερο και επιστρατεύσου τη γοητεία σου. Με τον Πλούτωνα σε στενές επαφές με Άρη και Αφροδίτη 14/2 και 17/2, έντονα πάθη και ερωτισμός χαρακτηρίζουν τις μέρες σου. Η Πανσέληνος στις 24/2 ανακινεί τα συναισθήματά σου γύρω από το δίπολο καριέρας – οικογένειας και νιώθεις μια αποστασιοποίηση από τις καταστάσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7): Οικονομικές ανησυχίες χρειάζονται την προσοχή σου

Έχοντας ασχοληθεί πολύ με το σύντροφο και τις σχέσεις σου το προηγούμενο διάστημα έχεις τον κατάλληλο σύμμαχο για να ανταπεξέρχεσαι όταν οι συνθήκες της ζωής σε πιέζουν. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Φεβρουαρίου 2024 στρέφουν το ενδιαφέρον σου στις οικονομικές σου εκκρεμότητες, και ιδιαίτερα τα οικονομικά ζητήματα που συνδέονται με τρίτους (δάνεια, εφορίες, διατροφές κ.τ.λ.). Στον τομέα αυτόν καλείσαι να διαπραγματευτείς ευνοϊκές ρυθμίσεις για καλύτερη διαχείριση και αποτελέσματα.

Απόφυγε να κάνεις σημαντικές κινήσεις στις 17/2 και δείξε διαλλακτικότητα στις επικοινωνίες. Παρά κάποιες εντάσεις με το σύντροφο, το κλίμα είναι γενικά καλό και η 7/2 είναι μια ευκαιρία να τον αιφνιδιάσεις με μια ευχάριστη έκπληξη. Η τελευταία εβδομάδα του μήνα, με τον Ερμή στους φιλικούς Ιχθύες, προσφέρεται για επικοινωνίες μιας και θα μπορείς να εκφράσεις καλύτερα αυτά που αισθάνεσαι. Φρόντισε στα λεγόμενά σου να υπάρχει σοβαρότητα και συνέπεια. Θα εκτιμηθεί από τους άλλους και θα σου δώσει κύρος.

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8): Φρόντισε σχέσεις και συνεργασίες

Με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και έννοιες να συνεχίζουν να σε πιέζουν μέχρι τις 13/2 υποδέχεσαι το Φεβρουάριο με την ελπίδα ότι στην πορεία το άγχος σου θα καταλαγιάσει. Η αλήθεια είναι πώς οι ψυχοσωματικές προεκτάσεις της εσωτερικής ανησυχίας που νιώθεις κάποιες φορές σε κουράζουν περισσότερο από τα ίδια τα γεγονότα. Η σωστή επικοινωνία με σύντροφο και συνεργάτες είναι το αντίδοτο.

Με Ερμή, Αφροδίτη και Άρη στον τομέα των σχέσεων, η ανάγκη σου να επαναξιολογήσεις τη θέση σου μέσα σε αυτές είναι μεγάλη. Προσοχή χρειάζεται στις 10/2 αλλά και γύρω στα μέσα του μήνα. Νέα ξεκινήματα σε σχέσεις ή συνεργασίες μπορεί να κρύβουν απρόβλεπτες πτυχές. Μην υπερβάλεις σε αυτά που λες και μην προσπαθείς να προκαλέσεις τους άλλους με τα λόγια ή τις πράξεις σου γιατί μπορεί να δημιουργήσεις περιττές εντάσεις. Η Πανσέληνος στις 24/2 φέρνει στην επιφάνεια οικονομικές ανησυχίες και σε αναστατώνει προσωρινά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9): Διαχειρίσου τα εργασιακά άγχη

Μέχρι τα μέσα του μήνα μπορείς να ασχοληθείς με τα δημιουργικά σου σχέδια, με ό,τι έχει σχέση με τα παιδιά αλλά και να διασκεδάσεις. Τα ερωτικά ευνοούνται ιδίως τις μέρες γύρω από τις 7/2. Αξιοποίησε τη συνάντηση Αφροδίτης – Δία για να αποκαταστήσεις σχέσεις, να αναθερμάνεις συναισθήματα ή απλά να περάσεις όμορφα με το σύντροφό σου. Η παρουσία του Άρη στον Αιγόκερω μέχρι τις 13/2 λειτουργεί υποστηρικτικά. Νιώθεις δυναμική και ικανή να πράξεις προς όφελός σου.

Στην πορεία του Φεβρουαρίου εργασιακές ανησυχίες αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και μαζί κάποια εσωτερικά άγχη βγαίνουν προς την επιφάνεια. Η επικοινωνία με συναδέλφους και συνεργάτες παρεμποδίζεται και εντάσεις καραδοκούν. Προφύλαξε την υγεία σου σωματική και ψυχική και απέφυγε την υπερεργασία. Ο Δίας στον Ταύρο συνεχίζει να σε υποστηρίζει και όσο πιο ανοιχτούς ορίζοντες έχεις, τόσες περισσότερες ευκαιρίες φέρνει. Η Πανσέληνος στο ζώδιό σου στις 24/2 σε προβληματίζει σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών και σε κάνει ευερέθιστη.

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10): Το πλανητικό σκηνικό αλλάζει προς όφελός σου

Οι μαζεμένες οικογενειακές υποχρεώσεις συνεχίζουν να σε κουράζουν μέχρι τις 13/2. Η αίσθηση ότι δεν έχεις χρόνο να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν σε καταβάλει και επηρεάζει τη διάθεσή σου. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Φεβρουαρίου 2024 όμως είναι εδώ για να σου θυμίσουν ότι μετά την καταιγίδα έρχεται το ουράνιο τόξο! Έτσι από τις 5/2 ο Ερμής, τις 13/2 ο Άρης και τις 16/2 η Αφροδίτη αλλάζουν το πλανητικό σκηνικό προς όφελός σου. Επικοινωνείς καλύτερα, νιώθεις πιο δραστήρια, διεκδικείς αυτά που θέλεις και χρησιμοποιείς με επιτυχία τη γοητεία σου.

Αφουγκράσου τις δημιουργικές σου τάσεις και ασχολήσου με τα παιδιά. Αναζήτησε νέα χόμπι και δραστηριότητες, φλέρταρε και κάνε νέες γνωριμίες. Ιδίως αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες μέρες του Ζυγού, πάθος, ερωτισμός, έντονες καταστάσεις με μεταμορφωτικό χαρακτήρα παρουσιάζονται στη ζωή σου. Η Νέα Σελήνη στις 10/2 παρότι μπορεί να φέρει νέα ξεκινήματα σε σχέσεις, χρειάζεται μια παραπάνω προσοχή γιατί κρύβει ανατροπές.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11): Οικογενειακές απαιτήσεις σε αποσυντονίζουν

Ένας μήνας δύο ταχυτήτων ξεκινά για σένα μιας και ο φετινός Φεβρουάριος από τα μέσα και μετά κρύβει μερικά εμπόδια. Μέχρι τις 13/2 ο Άρης στον Αιγόκερω φέρνει πολλές επαφές, μετακινήσεις και επικοινωνίες. Η μετακίνησή του έπειτα στον τομέα της οικογένειας και η παράλληλη διέλευση Ερμή, από τις 5/2 και Αφροδίτης από 16/2, στο ίδιο πεδίο καθιστά το χώρο της οικογένειας το κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος σε αυτή τη φάση. Η επικοινωνία δυσχεραίνεται και  νιώθεις ότι υπάρχει διαφορετική γραμμή προσέγγισης με τα άλλα μέλη της οικογένειάς σου.

Οι εντάσεις δε λείπουν και νιώθεις εκνευρισμό. Απόφυγε σημαντικές συζητήσεις γύρω στις 17/2. Η συνεχιζόμενη πορεία του Δία στον τομέα των συντροφικών σχέσεων είναι επιβοηθητική  και τονίζει τον ισχυρό δεσμό με το σύντροφό σου. Πρόσεξε τις κινήσεις σου γύρω από τη Νέα Σελήνη στις 10/2. Μην ενδώσεις απερίσκεπτα στον πειρασμό που φέρνει η πιθανότητα για ένα νέο ξεκίνημα γιατί υποβόσκουν παράμετροι που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη.

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12): Αξιοποίησε δημόσιες σχέσεις και κάνε τις κατάλληλες επαφές

Η ενασχόλησή σου με οικονομικά θέματα συνεχίζεται σχεδόν μέχρι τα μέσα του μήνα. Η προσπάθειά σου να βρεις τη χρυσή τομή στη σωστή διαχείρισή τους αλλά και στη δυνατότητα να ξοδεύεις χωρίς να αγχώνεσαι είναι αξιοσημείωτη. Να θυμάσαι ότι η ευκαιρία του μήνα κρύβεται στις πολλές, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο σημαντικές, επαφές που θα κάνεις αυτήν την περίοδο. Οι δημόσιες σχέσεις, οι επαφές και οι συζητήσεις ανοίγουν νέους δρόμους και ανακατευθύνουν την δράση σου.

Πολλές και οι μετακινήσεις αυτήν την περίοδο, όμως χρειάζεται μια παραπάνω προσοχή γύρω στις 17/2 για να μην ανατραπούν τα σχέδιά σου. Η εύνοια στα επαγγελματικά συνεχίζεται και ο Δίας σε παροτρύνει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για ευκαιρίες εξέλιξης. Με την Πανσέληνο όμως στις 24/2, θέματα ισορροπίας μεταξύ καριέρας και οικογένειας αναστατώνουν τη συναισθηματική σου ισορροπία και προσωρινά σε κουράζουν. Δείξε σοβαρότητα και ωριμότητα στον τρόπο που τα προσεγγίζεις για να σεβαστούν περισσότερο τη γνώμη σου όλοι οι εμπλεκόμενοι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1): Το βλέμμα σου στραμμένο στα οικονομικά

Ήσουν και είσαι μέχρι τα μέσα του μήνα πρωταγωνιστής της περιόδου! Με Ερμή, Αφροδίτη και Άρη να διελαύνουν το ζώδιό σου μέχρι τις 5/2, 16/2 και 13/2 αντίστοιχα, τόσο οι επικοινωνιακές και οι κοινωνικές σου δεξιότητες, όσο και η δυνατότητά σου για δράση είναι ανεβασμένες. Προώθησε τα θέματά σου με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στο σύμπαν. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Φεβρουαρίου 2024 είναι εδώ για να αποκωδικοποιήσουν τις ευκαιρίες της επόμενης περιόδου. Από εκεί κι έπειτα λοιπόν, η πλανητική δραστηριότητα μεταφέρεται στον τομέα των οικονομικών.

Συζητήσεις, επαφές και διαπραγματεύσεις από τη μια, διεκδικήσεις, δράση και οικονομικές ενέργειες από την άλλη υπογραμμίζουν το σκηνικό του Φεβρουαρίου. Μια παραπάνω προσοχή δείξε στις κινήσεις σου γύρω στις 17/2 και πρόσεξε να μην ξεγελαστείς από ‘ευκαιρίες’ για ανοίγματα στις 10/2 που μοιάζουν ενδιαφέρουσες αλλά μπορεί να κρύβουν παγίδες. Ευκαιρίες για γνωριμίες και σχέσεις δεν παύουν να υπάρχουν, ενώ η ενασχόληση με τα παιδιά ευνοείται και φέρνει ικανοποίηση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2): Το σύμπαν σε βάζει στο προσκήνιο

Ήρθε η εποχή που τα φώτα στρέφονται πάνω σου! Με Ερμή από τις 5/2, Άρη από 13/2 και Αφροδίτη 16/2 στον Υδροχόο και μάλιστα στον μήνα των γενεθλίων σου, το σύμπαν κάτι θέλει να σου πει. Οι επικοινωνιακές σου δεξιότητες, η γοητεία σου αλλά και η ικανότητά σου να κάνεις τις σκέψεις σου πράξεις, είναι ιδιαίτερα τονισμένες το φετινό Φεβρουάριο. Ωστόσο δε χρειάζεται να υπερεκτιμάς τις δυνάμεις σου και να κάνεις υπερβολές και απερίσκεπτες κινήσεις.

Τόσο στη Νέα Σελήνη στις 10/2 αλλά και γύρω από τις 17/2 επανεξέτασε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Μην προκαλείς τους άλλους με τις ριζοσπαστικές σου ιδέες. Διασφάλισε πρώτα ότι αυτά που προτείνεις είναι αυτά που πραγματικά επιθυμείς. Αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες μέρες του Υδροχόου η συνάντηση του Πλούτωνα με Άρη και Αφροδίτη στις 14/2 και 17/2 θα κάνει αισθητή την παρουσία του στο ζώδιό σου φέροντας πάθη, ερωτισμό και μεταμορφωτικές αλλαγές.

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3): Ακολούθησε την τάση σου για εσωτερική αναδιοργάνωση

Μετά από μια περίοδο όπου η επαφή με φιλικούς κύκλους και ομαδικές δραστηριότητες γέμισε τις μπαταρίες σου και ενίσχυσε την κοινωνικότητά σου, η ανάγκη σου για εσωτερικότητα είναι εμφανής. Κατά τη διάρκεια του μήνα η σταδιακή μετακίνηση πλανητών στον Υδροχόο, τονίζει την τάση σου για εσωτερική αναδιοργάνωση και επαναπροσδιορισμό. Χρειάζεσαι να εργαστείς χωρίς αντιπερισπασμούς και να βρεις το κέντρο  σου και τα πατήματά σου.

Μυστικές επαφές και επικοινωνίες είναι προτιμότερες την περίοδο αυτή. Αντίστοιχα κράτα τη δράση σου μακριά από τα επικριτικά βλέμματα και εμπιστεύσου κάτι ανώτερο από εσένα για να σε καθοδηγήσει. Η Πανσέληνος στις 24/2 σε αφορά άμεσα και δημιουργεί έντονα συναισθήματα. Ιδίως όσον αφορά τη θέση σου μέσα στο γάμο και τη συντροφική σου σχέση. Η δυνατότητά σου να επικοινωνήσεις αυτά που σε απασχολούν αυξάνεται με τον Ερμή στο ζώδιό σου από τις 23/2. Πλαισίωσε τις συζητήσεις σου με λογική και ωριμότητα και βρεις την ανταπόκριση που αναζητάς.