Ο τελευταίος μήνας του χρόνου είναι ο ιδανικός για να κλείσεις εκκρεμότητες που δεν θέλεις να σε συνοδεύουν την επόμενη χρονιά και οι Αστρολογικές Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2023 είναι εδώ για να σου δείξουν το δρόμο. Η παρουσία του ανάδρομου Ερμή από τις 13/12, παίζει σημαντικό ρόλο στη στρατηγική που θα ακολουθήσεις. Το διάστημα που θα παραμείνει στο προσγειωμένο και οργανωτικό ζώδιο του Αιγόκερω (1/12-23/12) τόσο σε ορθή όσο και σε ανάδρομη πορεία, σε ωθεί να εστιάσεις στα πρακτικά ζητήματα που πρέπει να τακτοποιήσεις. Τώρα είναι η στιγμή να σκεφτείς κι εσύ πρακτικά. Κλείσε εκκρεμότητες και φρόντισε ζητήματα που διαιωνίζονται καιρό χωρίς εξέλιξη. Περισσότερο από όλα κάνε τον απολογισμό σου ώστε η νέα χρονιά να σε βρει έτοιμη να ανταπεξέλθεις δυναμικά στις νέες προοπτικές που ανοίγονται.

Σε όλη τη διάρκεια του μήνα, ο Άρης στον Τοξότη εφοδιάζει κάθε είδους δράση με συμμετοχή της ελεύθερης σκέψης και του ανοιχτού πνεύματος. Από μια ευρύτερη, κοσμική, οπτική γωνία, οι δυνατότητες εξέλιξης μιας κατάστασης είναι άπειρες. Άνοιξε την αντίληψή σου σε αυτήν την πιθανότητα και μην εστιάζεις μόνο στο γνώριμο και το επιθυμητό. Το σύμπαν μπορεί να επιφυλάσσει για σένα πολύ περισσότερες και μεγαλύτερες προοπτικές από αυτές που φαντάζεσαι.

Η Πανσέληνος του μήνα στις 27/12 στον άξονα Αιγόκερω – Καρκίνου, πλαισιώνεται από θετικές πλανητικές επιρροές. Συνδέεται όχι μόνο με την ολοκλήρωση του μήνα και της χρονιάς, αλλά με το δικό σου προσωπικό κλείσιμο όλων εκείνων των δύσκολων μαθημάτων που πήρες μέσα στη χρονιά που φεύγει. Άφησε το συναίσθημα να αγκαλιάσει τις σκέψεις σου, κράτησε εκείνες που σε εξυπηρετούν και σε προάγουν και προχώρα δυναμικά.

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4): Διεύρυνε το πεδίο δράσης σου

Ασχολήθηκες πολύ με τις σχέσεις και το σύντροφό σου το προηγούμενο διάστημα. Αυτό σε βοήθησε να καταλάβεις πράγματα και για τον εαυτό σου. Οι Αστρολογικές Προβλέψεις είναι εδώ και σου θυμίσουν ότι το σύμπαν επιβραβεύει κάθε προσπάθεια να εξελίσσεσαι. Αξιοποίησε τη δυναμική και πολύ ευνοϊκή θέση για σένα, του Άρη στον Τοξότη και συνδύασε τη δράση σου με πνευματική εξέλιξη. Αντιμετώπισε τη ζωή με ανοιχτό μυαλό και εμπλούτισε την αντίληψή σου με νέες ιδέες και πεποιθήσεις.

Η Νέα Σελήνη στις 13/12 σε κινητοποιεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Η ερωτική σου διάθεση είναι ανεβασμένη. Δε σου αρκεί να περάσεις καλά με το σύντροφό σου. Αυτό που επιδιώκεις είναι να συνδεθείς μαζί του σε βάθος. Η επικοινωνία ωστόσο  αυτήν την περίοδο παρεμποδίζεται και αυτό γίνεται πιο αντιληπτό 13/12 – 23/12, ιδίως στη δουλειά σου. Ζητήματα από το παρελθόν που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα, επανέρχονται στην επιφάνεια και ζητούν άμεσα να ασχοληθείς μαζί τους.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5): Εύνοια σε σχέσεις και συνεργασίες

Μια χρονιά που το σύμπαν σου έφερε πολλές ευκαιρίες αλλά και έντονες καταστάσεις φτάνει στο τέλος της κι εσύ βιώνεις ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια νιώθεις την κούραση του προηγούμενου διαστήματος που έχει συσσωρευτεί. Από την άλλη τα όνειρα που κάνεις για το μέλλον σε κινητοποιούν να προσπαθήσεις με μεγαλύτερη ακόμη επιμονή. Η Αφροδίτη απέναντί σου από τις 4/12 και σχεδόν όλο το μήνα, φέρνει ικανοποίηση σε συντροφικές σχέσεις και συνεργασίες.

Η σεξουαλική σου ενέργεια είναι ανεβασμένη. Όμως χρειάζεται να ελέγξεις κάποιες παρορμητικές τάσεις που μπορεί να σε οδηγήσουν σε εσφαλμένες επιλογές. Δείξε μεγαλύτερη προσοχή τις μέρες γύρω από τις 21/12. Απρόβλεπτες συμπεριφορές φέρνουν αναστάτωση και εκνευρισμό. Η νέα θέση του Ερμή στον Αιγόκερω, παρά την ανάδρομη πορεία του από τις 13/12, μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά αν έχεις τη διάθεση να αντιμετωπίσεις ζητήματα που εδώ και καιρό προσποιείσαι πως δεν βλέπεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6): Πρόσεξε τις συγκρούσεις με τους άλλους

Ο Δεκέμβριος μπορεί να σου δώσει τη δυνατότητα να ασχοληθείς με τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Με την προϋπόθεση ότι είσαι διατεθειμένη να εμπλακείς σε κάποιες συγκρούσεις. Για να διεκδικήσεις τη θέση που σου αξίζει είτε στο γάμο είτε σε σημαντικές συνεργασίες, πρέπει να μπορείς να εκφράσεις αυτά που δε σε ευχαριστούν. Αντίστοιχα οφείλεις να είσαι ανοιχτή στο να ακούσεις και τα παράπονα της άλλης πλευράς. Η Νέα Σελήνη στις 13/12 μπορεί να δώσει ευκαιρίες στις σχέσεις αυτές να εξελιχτούν.

Οι μέρες γύρω από τις 28/12 φέρνουν σύγχυση και θολώνουν την κρίση. Απέφυγε τις σημαντικές κινήσεις, συζητήσεις και αποφάσεις γιατί δεν θα ευδοκιμήσουν. Η καθημερινή ρουτίνα σε ευχαριστεί περισσότερο από ότι συνήθως με την Αφροδίτη στο Σκορπιό σχεδόν όλο το μήνα. Βιώνεις χαρά κάνοντας απλά καθημερινά πράγματα. Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2023 σου λένε να ασχοληθείς με το σώμα και τον εαυτό σου. Να εστιάσεις σε ότι σε κάνει να νιώθεις ευεξία και ομορφιά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7): Φρόντισε τον οργανισμό σου

Το προηγούμενο διάστημα η δράση σου απελευθερώθηκε και σε βοήθησε να ανακαλύψεις ξανά τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου όταν θέλεις να διεκδικήσεις κάτι. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2023 εστιάζουν στη δημιουργική σου πλευρά και ενισχύουν τις πιθανότητες να διασκεδάσεις και να χαρείς. Είτε ασχοληθείς με τα παιδιά, είτε με τα δημιουργικά σου σχέδια, είτε ακόμη κάνεις μια νέα ερωτική γνωριμία θα νιώθεις πως η ενέργεια γύρω σου ρέει προς όφελός σου.

Οι ευκαιρίες να περάσεις όμορφες στιγμές δε λείπουν. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στο απέναντι από το δικό σου ζώδιο, φέρνει κάποιες ασυμφωνίες σε σχέσεις και συνεργασίες από 13/12 έως 23/12. Όμως, αν αυτές τις αντιμετωπίσεις με κριτική σκέψη μπορεί να σε βοηθήσει να δεις κατάματα ζητήματα που διαιωνίζονται καιρό. Από την άλλη είναι σημαντικό να δώσεις προτεραιότητα  στις ανάγκες του οργανισμού σου. Η ξεκούραση και η ηρεμία είναι πιο απαραίτητες από ό,τι συνήθως.

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8): Ευκαιρίες να δημιουργήσεις

Μετά από ένα κουραστικό δίμηνο που προηγήθηκε, θα νιώσεις σιγά σιγά την ενέργειά σου να αλλάζει και το δυναμισμό σου να επιστρέφει. Η ευνοϊκή παρουσία του Άρη στον Τοξότη παρέχει ευκαιρίες δημιουργίας και δράσεις που φέρνουν ικανοποίηση. Η Νέα Σελήνη στις 13/12 σχετίζεται με νέα ξεκινήματα και σε παρακινεί να προχωρήσεις δυναμικά μπροστά. Το κλίμα στο χώρο του σπιτιού και της οικογένειας βελτιώνεται και μπορεί να ασχοληθείς με ανακαίνιση του χώρου σου και αγορές για το σπίτι.

Ωστόσο, κάποιες αντιθέσεις μπορεί να σε φέρουν αντιμέτωπη με τους ανθρώπους που αγαπάς. Πρόσεχε τις υπερβολικές εκδηλώσεις αγάπης στις 10/12 γιατί θα φανούν επιτηδευμένες. Επίσης τις μέρες γύρω στις 21/12 πρόσεξε τις σχέσεις σου με τους άλλους γιατί απρόβλεπτες συμπεριφορές δημιουργούν εντάσεις και εκνευρισμό. Ο τομέας των επαγγελματικών συνεχίζει να επιφυλάσσει για σένα ευκαιρίες εξέλιξης και προόδου αν και παροδικά νιώθεις πως οι εξελίξεις έχουν παγώσει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9): Διαχειρίσου τις οικογενειακές εντάσεις

Παρότι το κλείσιμο της χρονιάς κρύβει ευκαιρίες σε θέματα επικοινωνίας και μετακινήσεων, θα προκύψει και αρκετή κούραση από τις οικογενειακές σου υποχρεώσεις. Η προσπάθειά σου να τα έχεις όλα σε τάξη δεν ανταποκρίνεται πάντα στις απαιτήσεις των αγαπημένων σου. Αυτό κάποιες φορές σε κάνει να δυσφορείς και να απογοητεύεσαι. Επιδίωξε να χρησιμοποιήσεις την επικοινωνία ως το δυνατό σου όπλο. Ή ακόμη να κάνεις και κάποια σύντομη εκδρομή που θα σε ανανεώσει.

Συζήτησε ανοιχτά με τους άλλους θέματα που έχουν μπει σε παύση από τον προηγούμενο καιρό και εκμεταλλεύσου την ανάδρομη πορεία του Ερμή στο φιλικό για σένα Αιγόκερω, για να τα κλείσεις. Η τελευταία εβδομάδα του μήνα ωστόσο δεν ενδείκνυται για επικοινωνία μιας και επικρατεί ασυνεννοησία, μπερδέματα και παρεξηγήσεις. Η ανάγκη σου να διευρύνεις τις γνώσεις και τους ορίζοντες σου παραμένει ισχυρή και σταδιακά οι επιθυμίες θα αρχίσουν να γίνονται πραγματικότητα.

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10): Πολλές επαφές και μετακινήσεις σε κρατούν σε εγρήγορση

Σε όλη τη διάρκεια του μήνα η επιρροή του δυναμικού Άρη στον Τοξότη φέρνει μεγάλη κινητικότητα και σε κρατά σε εγρήγορση. Πολλές μετακινήσεις και επαφές απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς σου. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2023 είναι εδώ για να σου τονίσουν ότι με λίγη προσπάθεια καταφέρνεις και ανταπεξέρχεσαι με επιτυχία. Παράλληλα, μπορεί να δεις μια αύξηση στα έσοδά σου. Ένα διάστημα ωστόσο για σένα με λίγα παραπάνω εμπόδια θα είναι 13/12 – 23/12.

Ο Ερμής σε ανάδρομη φορά και μάλιστα σε ένα ζώδιο που δεν είναι συμβατό με το δικό σου, τον Αιγόκερω, σε πιέζει να συμφωνήσεις σε θέματα που δε σε εκφράζουν. Σε εμποδίζει από το να εκφράσεις ξεκάθαρα τις δικές σου προθέσεις. Η κατάσταση αυτή είναι πιο εμφανής στον τομέα της οικογένειας και του σπιτιού. Ωστόσο, αν κάνεις υπομονή το διάστημα αυτό και δεν εκτεθείς, θα αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που θα εμφανιστούν στην πορεία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11): Χρησιμοποίησε τη γοητεία σου

Μετά από ένα διάστημα πίεσης και εντάσεων, η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιό σου έρχεται για να καταπραΰνει καταστάσεις και να σου χαρίσει στιγμές αρμονίας. Με εξαίρεση τις μέρες γύρω από τις 21/12 που το κλίμα είναι κάπως ηλεκτρισμένο, η περίοδος προσφέρεται για να διεκδικήσεις τους στόχους σου με όπλο τη γοητεία σου και το μαγνητισμό που εκπέμπεις στους άλλους. Τα οικονομικά σε απασχολούν αρκετά έντονα και ψάχνεις τρόπους καλύτερης διαχείρισης τους.

Σύμφωνα με τις Αστρολογικές Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2023 πρέπει να επιστρατεύσεις τη λογική σου ώστε να μην παρασυρθείς από το συναίσθημα και κάνεις παρορμητικές κινήσεις. Η Νέα Σελήνη στις 13/12 στον τομέα αυτό φέρνει κάποιες ιδέες για νέα ξεκινήματα. Κάποιες επικοινωνίες και μετακινήσεις συναντούν καθυστερήσεις από 13/12 έως 23/12. Είναι σημαντικό όμως να ακολουθήσεις την ροή των πραγμάτων γνωρίζοντας ότι πολλές φορές τα εμπόδια εξελίσσονται σε κάτι καλύτερο που δεν το αντιλαμβανόμαστε εξ’ αρχής.  

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12): Η ανάγκη σου για δράση είναι ανεβασμένη

Η αλλαγή στην ενέργειά σου έγινε αντιληπτή ήδη από τις τελευταίες μέρες του προηγούμενου μήνα. Η παρουσία του Άρη στο ζώδιό σου μετά από δύο χρόνια, είναι η ευκαιρία που περίμενες για να φορτίσεις μπαταρίες και να αναλάβεις δράση. Ωστόσο είναι σημαντικό να διακρίνεις πότε η ενέργεια αυτή γίνεται υπερένταση. Αν δεν διοχετευτεί σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις και να φέρει διαφωνίες και αντιπαραθέσεις με τους δικούς σου ανθρώπους.

Η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου στις 13/12 σε ωθεί σε νέα ξεκινήματα και νέες αντιλήψεις. Αυτήν την περίοδο έχεις την τάση να κρατήσεις μυστικά τα αισθηματικά σου. Ίσως ακόμη κάνεις και μια νέα ερωτική γνωριμία που για την ώρα παραμένει κρυφή. Όσον αφορά τις οικονομικές σου συναλλαγές, αυτές χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως το διάστημα 13/12-23/12. Η ανάδρομη φορά του Ερμή στον τομέα αυτό συνδέεται με μπερδέματα και παρεξηγήσεις σε οικονομικές συναλλαγές.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1): Κάνε ένα βήμα πίσω να δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι

Η παρουσία του δυναμικού και μαχητικού Άρη στον πιο κρυφό και εσωτερικό οίκο του ωροσκοπίου σου, είναι μια αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα θέση. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2023 μεταφέρουν το μήνυμα ότι τώρα είναι η ώρα να κοντοσταθείς και να αφουγκραστείς τι συμβαίνει γύρω σου. Επιδίωξε να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου και να κατανοήσεις ποιες είναι οι βαθύτερες ανάγκες σου. Με τη γνώση αυτή, όταν τον επόμενο καιρό απελευθερωθεί η δράση σου, θα κάνεις καλύτερες επιλογές.

Οι φίλοι παίζουν σημαντικό ρόλο και αποτελούν φωτεινό σημείο στη ζωή σου. Σε ενθαρρύνουν και τονίζουν τα χαρίσματα σου. Δεν αποκλείεται μια φιλία να εξελιχτεί σε κάτι ερωτικό. Ο ανάδρομος Ερμής 13/12 – 21/12 παρεμποδίζει την επικοινωνία με τους άλλους και νιώθεις ότι η σκέψη σου είναι λιγότερο συγκεκριμένη από ό,τι συνήθως. Η Πανσέληνος του μήνα στις 27/12 που γίνεται στον Αιγόκερω, αναμοχλεύει συναισθήματα και σε κάνει πιο ευαίσθητη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2): Μέσα από την ομάδα βρίσκεις τον εαυτό σου

Μια καλύτερη περίοδος ξεκινά για σένα μιας και ο προηγούμενος καιρός σε κούρασε ιδιαίτερα. Κυρίως όσον αφορά την επαγγελματική σου ζωή. Οι ευκαιρίες για βελτίωση στο κλίμα της δουλειάς σου είναι πολλές, ενώ δεν αποκλείεται μια συνεργασία να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο. Πρόσεχε όμως τις υπερβολές και μην προχωρήσεις αν δεν είσαι σίγουρη ότι τώρα είναι το κατάλληλο διάστημα. Ιδίως γύρω στις 21/12, απρόβλεπτες καταστάσεις φέρνουν υπερένταση και εκνευρισμό.

Η ανάγκη σου για ανθρωπιστικές δράσεις και συλλογικότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη μετά από καιρό. Η συμμετοχή σου σε ομάδες είναι μεγάλη και νιώθεις ότι σε αυτές τις συνθήκες βρίσκεις τον εαυτό σου. Από την άλλη, ο ανάδρομος Ερμής σε καλεί να μην αποκαλύψεις μυστικά που μπορεί να φέρουν ζητήματα στην επιφάνεια γιατί δεν είναι ακόμη η κατάλληλη ώρα για να επιλυθούν. Η Πανσέληνος στις 27/12 σε φορτίζει ψυχικά και σωματικά και νιώθεις μια προσωρινή αδυναμία.

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3): Η ανάγκη σου να εξελιχτείς επαγγελματικά σε πιέζει

Έχοντας αξιοποιήσει την εύνοια του προηγούμενου διαστήματος που η ενέργειά σου κυλούσε πιο ομαλά, τώρα μπορείς να ανταπεξέλθεις καλύτερα στις συνθήκες της ζωής σου. Η γνώση αυτή είναι απαραίτητη γιατί ένα μερίδιο άγχους και έντασης μεταφέρεται στον τομέα της καριέρας σου. Η ανάγκη σου να πετύχεις και να διακριθείς μέσα από τη δουλειά σου είναι ιδιαίτερα τονισμένη. Σε βαθμό όμως που πολλές φορές η τάση αυτή σε δεσμεύει και σου στερεί τη δυνατότητα να κοντοσταθείς και να νιώσεις ικανοποίηση για όσα έχεις ήδη πετύχει.

Η Νέα Σελήνη του μήνα στις 13/12 συνδέεται επίσης με επαγγελματικά ξεκινήματα και μπορεί να δεις μια ευκαιρία να ανοίγεται μπροστά σου. Συγχρόνως, η ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση της Αφροδίτης στο Σκορπιό σε εφοδιάζει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα με καλή διάθεση, συντροφικότητα και σου χαρίζει γοητεία και ομορφιά. Μια παρεξήγηση με φίλους μπορεί να οφείλεται σε κακή συνεννόηση και όχι να έγινε απαραίτητα από πρόθεση.

beautemagazine.gr