Η Έρη Μαυρογιάννη έλκει την καταγωγή της από την Πηγή και τη Λυγαριά έχει δύο κόρες, δίδυμες 18 ετών και κατοικεί μεταξύ Τρικάλων και Πηγής.

Η Έρη Μαυρογιάννη είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας, με σπουδές στην δημοσιογραφία ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημοσίων σχέσεων, ραδιοφώνου, ποινικού και αστικού δικαίου και σκηνοθεσίας. Έχει εργαστεί στα ΜΜΕ σε Αθήνα και Τρίκαλα και έχει συγγράψει μυθιστορήματα τα οποία συμπεριλήφθηκαν στις βιβλιοθήκες του Λονδίνου, της Ρωσίας και της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας. Τα βιβλία της έχουν αναγνωστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχει πραγματοποιήσει φιλανθρωπικές θεατρικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία, επιμέλεια και παραγωγή της ίδιας με εκατοντάδες καλλιτέχνες. Είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει το πολιτισμό, ενώ είναι ιδιαιτέρως αγαπητή στον δημοσιογραφικό, το επιχειρηματικό κύκλο (καθώς προέρχεται από μια οικογένεια που ασχολούνταν με εμπόριο) αλλά και στον κύκλο των γραμμάτων και των τεχνών, με άψογες δημόσιες σχέσεις σε διάφορους χώρους.

Με ισχυρή φιλανθρωπική παρουσία και αγωνίστρια για το δίκαιο, την ελευθερία του λόγου και τα ίσα δικαιώματα των Ελλήνων.

Η Έρη Μαυρογιάννη σημειώνει… «το πάθος μου για τα κοινά, ο έρωτας για τον πολιτισμό, οι καινοτόμες ιδέες και προτάσεις μου για την περεταίρω ανάπτυξη και προβολή του δήμου, η αγάπη και ο σεβασμός προς τους συνδημότες μου, δημιούργησαν όλα εκείνα τα ερεθίσματα, που με οδήγησαν στην συμπόρευση με το συνδυασμό ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και τον Κώστα Μαράβα. Θέλω και έχω να δώσω πολλά».

Ο Κώστας Μαράβας τονίζει σχετικά… «η Έρη Μαυρογιάννη είναι μια μοναδική υποψηφιότητα. Με ψηλό πνευματικό υπόβαθρο, με καλλιτεχνικές ανησυχίες και προτάσεις, με αναπτυγμένο αίσθημα επικοινωνίας και προσφοράς, με πολυεπίπεδη δράση και αστείρευτη θέληση, πλαισιώνει την παρέα μας. Της εύχομαι καλή δύναμη».