Ο τελευταίος μήνας του 2023 δεν μας αφήνει και πολύ σε ηρεμία, αφού από αύριο ξεκινά η ανάδρομη πορεία του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου και στη συνέχεια, στον Τοξότη. Όπως κάθε φορά, οι επικοινωνίες, οι συμφωνίες και οι μετακινήσεις μπαίνουν στον πάγο, ενώ με τον ανάδρομο Ερμή, δεν λείπουν οι παρεξηγήσεις, οι καθυστερήσεις, οι αναβολές και οι επιστροφές από το παρελθόν.

Με τον ανάδρομο Ερμή στον Αιγόκερω, σημαίνει πως θα συναντήσουμε δυσκολίες στην καθημερινότητα των επαγγελματικών μας και στην επίτευξη των στόχων μας. Θα είναι πιο δύσκολο να κάνουμε τα νέα ξεκινήματα που θέλουμε ή μια κίνηση καριέρας. Στη δεύτερη φάση της ανάδρομης πορείας του στον Τοξότη θα μας δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση γιατί θα σχηματίζει μέχρι τις 02/01/2024 ένα συνεχές τετράγωνο με τον Ποσειδώνα την ίδια περίοδο που θα έχουμε και το τετράγωνο Άρη – Ποσειδώνα. Έτσι μπορεί να συσσωρεύουμε θυμό γιατί τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν με τον ρυθμό που επιθυμούμε.

Δίδυμοι
Ο κυβερνήτης πλανήτης σας αλλάζει σε ανάδρομη πορεία, σας βάζει σε μια διαδικασία να ψαχτείτε λίγο περισσότερο πάνω στα πράγματα που σας μπλοκάρουν σε συναισθηματικό και ερωτικό επίπεδο, αλλά και στα οικονομικά σας θέματα. Έχετε μια ευκαιρία για περισσότερη ψυχανάλυση, αλλά και για μια διερεύνηση των τρόπων που μπορείτε να ενισχύσετε το εισόδημα σας. Επειδή ταυτόχρονα θα έχετε και τον Άρη σε κόντρα με το ζώδιο σας στο τέλος της χρονιάς μπορεί πιο εύκολα να θυμώνετε ή να έχετε ξεσπάσματα.

Ζυγοί
Για εσάς τους Ζυγούς, ο ανάδρομος Ερμής σας βάζει σε μια ιδιαίτερα συναισθηματική φάση με θέματα που μπορεί να έρχονται από το παρελθόν στην επιφάνεια και να σας δυσκολεύουν. Αντί όμως να πέφτετε ψυχολογικά, ψάξτε για λύσεις μέσα από έναν ειδικό όπως πχ ένας ψυχολόγος, ή έναν καλό σας φίλο. Είναι μια ιδιαίτερη περίοδος με πολλή ενδοσκόπηση και αν την εκτιμήσετε όπως πρέπει, θα φτιάξετε μια πολύ γερή βάση για ό,τι σας περιμένει στη συνέχεια.

Αιγόκεροι
Η τελευταία ανάδρομη πορεία του Ερμή, συμβαίνει στο δικό σας ζώδιο και επηρεάζει τη σκέψη σας, τον τρόπο που εκφράζεστε, καθώς και τον τρόπο που επικοινωνείτε. Είναι μια επιρροή που μπορεί να σας ζορίσει κάπως νοητικά, καθώς θα έχετε πολλά να πείτε και να κάνετε, αλλά πολλά θα είναι κι αυτά που μπορεί να καθυστερούν, να αναβάλλονται ή να βρίσκονται σε μια κατάσταση σύγχυσης. Προτιμήστε αυτό το διάστημα να μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις, ούτε να κάνετε νέες αρχές. Επίσης αποφύγετε ακριβές αγορές και προσέξτε τυχόν επιστροφές προσώπων από το παρελθόν.

jenny.gr