Οι μαθητές της Γ τάξης του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους και τη Διευθύντρια του σχολείου πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά οι μαθητές επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και με τη βοήθεια της ξεναγού ενημερώθηκαν για το μεγαλείο της αρχαίας Μακεδονίας ,την ιστορία και τον πολιτισμό των ανθρώπων εκείνης της εποχής και θαύμασαν τα λαμπρά ευρήματα των τάφων της Μακεδονικής δυναστείας.

Στη Θεσσαλονίκη περιηγήθηκαν σε μουσεία και σε χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης κάνοντας έτσι ένα ιστορικό ταξίδι στο παρελθόν 2300 χρόνων. Οι μαθητές συνειδητοποίησαν πως πρόκειται για μία πόλη με μεγάλη ιστορία  πολλών αιώνων και με  πλούσιο πολυπολιτισμικό παρελθόν.

Επίσης οι μαθητές επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας (Πλανητάριο). Μέσα από τις δραστηριότητες και τα εκθέματα του κέντρου οι μαθητές παρακολούθησαν την εξέλιξη του ανθρώπινου νου και της τεχνολογίας μέσα στους αιώνες.

Παράλληλα, στα πλαίσια της ψυχαγωγίας παρακολούθησαν χορευτική παράσταση από τη διάσημη ομάδα MOMIX στο Μέγαρο Μουσικής.

Στο σημείο αυτό, μαθητές , καθηγητές και η Διευθύντρια του σχολείου εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις παρακάτω επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας της Φαρκαδόνας οι οποίες , παρ’όλου που διανύουμε περίοδο μεγάλων οικονομικών δυσκολιών,  με την ευγενή τους χορηγία κάλυψαν εξ ολοκλήρου τα εισιτήρια των μαθητών για την παρακολούθηση της παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής. Χωρίς τη δική τους στήριξη δε θα δινόταν η ευκαιρία στους μαθητές να απολαύσουν μια παράσταση με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον και να γνωρίσουν από κοντά ένα υπερσύγχρονο κτήριο εκδηλώσεων τέχνης.

Αφοι Ιωάννη Μπότη ΟΕ  -    Αρτοποιήματα Χαχόπουλος Γ. – Super market Σαπουνάς – Φαρμακείο Καραμάνου – Αρτοποιείο Ιωάννου – Café FuegoCafé Centro Café Contrast -  Κρεοπωλείο Λιακάρα Ι. – Πιτομαγεία Κουμαντζέλη Χρ. – Φαρμακείο Σ. Σαπουνά   Φαρμακείο Γ. Μακρυνιώτη – Βιβλιοπωλείο Books – Φαρμακείο Ν. Μαργαρίτη – Γεωργικά εφόδια  Βραχνός Ευάγ. – Γραφείο τελετών Γκαγκά Κ. – Ζωοτροφές-Φυτοφάρμακα Θ.  Κοτσάφτης

Η σειρά των επιχειρήσεων είναι τυχαία και δε σχετίζεται με το ύψος της χορηγίας.