Τη στήριξη του στους αγωνιζόμενους αγρότες εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Φαρκαδόνας. Στο κείμενο συμπαράστασης αναφέρονται τα ακόλουθα:
"Την τελευταία εβδομάδα οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι όλης της χώρας βρίσκονται στο δρόμο με τα αγροτικά τους μηχανήματα. Έχουν στηθεί μπλόκα και διεκδικούν να μην περάσουν τα αντιαγροτικά μέτρα της ΕΕ & των Κυβερνήσεων, τόσο της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των προκατόχων της.
Ζητούν να μην εφαρμοστεί η νέα κοινή αγροτική πολιτική και τα μνημόνια και παράλληλα διεκδικούν μια καλύτερη ζωή για αυτούς και τις οικογένειές τους. Αυτή η αντιαγροτική πολιτική πετάει στο δρόμο την μικρομεσαία αγροτιά καθιστά αδύνατη την μικροκαλλιέργεια, οδηγεί σε συγκέντρωση της γης & της παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών & μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.
Τα μέτρα που επιβάλουν με την πολιτική τους όπως :
– η άγρια φορολογία που αναμένεται να φτάσει στο 26% & 100% προκαταβολή φόρου ως το 2017,
– ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος που επιβάλει αύξηση των εισφορών για τους αγρότες στο 27%,
– η μείωση των επιδοτήσεων-ενισχύσεων που θα φτάσει έως & 60%,
– η κατάργηση της επιστροφής του φόρου στο πετρέλαιο, η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα & εφόδια, η αύξηση στο ρεύμα, τα διάφορα χαράτσια, ο ΕΝΦΙΑ καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα αποτελούν την ταφόπλακα για την αγροτιά.
Ο Δήμος Φαρκαδόνας όπου το μεγαλύτερο μέρος των δημοτών μας αποτελείται κυρίως από μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους υιοθετεί τις διεκδικήσεις όπως αυτές εκφράζονται από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη».
Συμπαρίσταται στην αγωνιζόμενη αγροτιά και καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά της."