"Λίγα για μας, μπορεί να σημαίνουν πολλά για έναν άνθρωπο, ένα παιδί ή μία κοινότητα του αναπτυσσόμενου κόσμου". Στο παραπάνω σύνθημα της Action Aid πίστεψαν οι μαθητές του ΓΕΛ Οιχαλίας, οι οποίοι αποφάσισαν να γίνουν ανάδοχοι γονείς σε ένα αγόρι από τη Ρουάντα. Οπως αναφέρουν στο κείμενο τους: Οι  μαθητές της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Οιχαλίας θέλοντας να βοηθήσουμε στην προσπάθεια της Actionaid για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά όλου του κόσμου, αποφασίσαμε να γίνουμε ανάδοχοι ενός αγοριού, του μικρού Eric Dushimimana από τη Ρουάντα.
Η οικογένεια του Έρικ έχει δύο παιδιά, εκτρέφει ζώα, διαθέτει γη για καλλιέργεια, το σπίτι της είναι φτιαγμένο με λάσπη και έχει σκεπή από κεραμίδια, η πλησιέστερη πηγή ασφαλούς πόσιμου νερού βρίσκεται κοντά στο σπίτι της οικογένειας και ο Έρικ πηγαίνει στο  σχολείο.
Εμείς συνδεόμαστε πλέον μαζί του και θα έχουμε συνεχή ενημέρωση για την πρόοδο και την εξέλιξη των έργων στην κοινότητά του, μέσα από την αλληλογραφία που θα έχουμε μαζί του.
Αναδοχή μέσω της Actionaid  σημαίνει υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων της περιοχής που ζει, ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.
Με την εισφορά μας βοηθάμε τους κατοίκους των κοινοτήτων να αξιοποιήσουν τις δικές τους ικανότητες και να βελτιώσουν τη ζωή τους στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Πολύ περισσότερο όμως τους βοηθάμε να αποκτήσουν αξιοπρέπεια και ελπίδα.
Ταυτόχρονα υπάρχει προσωπικό όφελος και για μας. Αποκτήσαμε έναν καινούριο φίλο. Κάποιον για τον οποίο νοιαζόμαστε, ενδιαφερόμαστε, βοηθάμε. Ανοίξαμε ένα «παράθυρο στον κόσμο» και ερχόμαστε σε επαφή με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες μαθαίνοντας τις προκλήσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν. Θα μοιραζόμαστε μαζί τους τις καθημερινές τους νίκες, γνωρίζοντας ότι κι εμείς έχουμε συμβάλλει σε αυτές.